Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΣΕΒΕ: Η εξειδικευμένη πιστοποιημένη κατάρτιση και η σημασία της για την ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου

Συμμετοχή ΣΕΒΕ στο ΙΑΤΤΟ  (International Association of Trade Training Organisations) FORUM 2016 στην IOWA
Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος – ΣΕΒΕ συμμετείχε με τον Πρόεδρό
του Δρ Κυριάκο Λουφάκη στο 41o IATTO FORUM με θέμα «Piecing Together Global Trade» που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Iowa από 1 έως 4
Νοεμβρίου 2016, παράλληλα με την 41η Γενική Συνέλευση του ΙΑΤΤΟ που οργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα κατά την οποία τα μέλη ανταλλάσσουν απόψεις για τη διαδικασία κατάρτισης στο εξωτερικό εμπόριο και χαράσσουν την στρατηγική και τις επόμενες δράσεις. Αντίστοιχη εκδήλωση, την 39η Γενική Συνέλευση του ΙΑΤΤΟ, με ιδιαίτερα μάλιστα μεγάλη επιτυχία, διοργάνωσε ο ΣΕΒΕ στην Θεσσαλονίκη παράλληλα με το Export Summit II τον Σεπτέμβριο 2013.

Ο ΣΕΒΕ αποτελεί ενεργό μέλος και εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του διεθνούς δικτύου πιστοποιημένων φορέων που παρέχουν κατάρτιση στο Διεθνές Εμπόριο - ΙΑΤΤΟ International Association of Trade Training Organisations, μαζί - με πολύ περιορισμένους ως προς τη συμμετοχή στη διοίκηση - και διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς διεθνούς εμπορίου όπως  το UK Institute of Exports-Ηνωμένο Βασίλειο, το NASBITE-ΗΠΑ, το Australian Institute of Export-Αυστραλία και το International Trade Institute-Νότιος Αφρική.
 
Στο φετινό IATTO FORUM αναπτύχθηκαν θέματα όπως Καινοτομίες στην Κατάρτιση πάνω στο Διεθνές Εμπόριο, Hotspots για την Ανάπτυξη του Διεθνούς Εμπορίου, Παγκόσμιες Τάσεις, Ιδιαιτερότητες Εξωτερικού Εμπορίου ΗΠΑ, Θέσπιση προτύπων για την πιστοποίηση της εκπαίδευσης στο Διεθνές Εμπόριο, Θέματα Ασφάλισης Εξαγωγών, Θέματα BREXIT κ.α.
 
Την ανάγκη πιστοποίησης των γνώσεων όσων ασχολούνται με το Διεθνές Εμπόριο επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά στο πλαίσιο της Συνέλευσης το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΑΤΤΟ που εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. 
 
Ο ΣΕΒΕ είναι ο μοναδικός φορέας στην Ελλάδα που αποδεδειγμένα διαθέτει την εξειδικευμένη τεχνογνωσία στα θέματα του εξαγωγικού επιχειρείν και ασχολείται πρωτοποριακά και συστηματικά με την πιστοποιημένη εκπαίδευση/κατάρτιση, αναπτύσσοντας σειρά δράσεων και επιδιώκοντας στρατηγικές συνεργασίες, ως μέλος ενός διεθνούς δικτύου, με εξειδικευμένους φορείς του εξωτερικού. 

Παρουσιάσεις ΙΑΤΤΟ