Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Συνάντηση της Βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ε. Σκούφα με την Αντιπεριφερειάρχη Σ. Μαυρίδου

Συνάντηση της Βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ε. Σκούφα με την Αντιπεριφερειάρχη Σ. Μαυρίδου
Στο επίκεντρο οι στεγαστικές ανάγκες του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Το ζήτημα της κάλυψης των στεγαστικών αναγκών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα με την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου. Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης που ιδρύθηκε το 2000 έχει να επιδείξει σημαντική προσφορά με ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις, ωστόσο είναι επιτακτική ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης, καθώς παρουσιάζει έντονα αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει παραχωρήσει το κτίριο του κέντρου «Δήμητρα» δίπλα από το σχολείο, προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης στο χώρο, μέσα από το Επενδυτικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με προϋπολογισμό 72 χιλιάδες ευρώ. Ο Δήμος Κατερίνης θα πρέπει να υλοποιήσει το έργο αφού εκπονηθεί η μελέτη, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια.

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Η κα Μαυρίδου ενημέρωσε την βουλεύτρια για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την ένταξη του έργου «Επισκευή - Συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων ιδιοκτησίας Υπουργείου Π. Ανασυγκρότησης Περ/ντος & Ενέργειας». Όπως ανέφερε, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας έχει προχωρήσει στην ένταξη του έργου στο Επενδυτικό της Πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 72.000 ευρώ.
Το έργο εντάχθηκε αρχικά στους ΚΑΠ 2015 με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ και εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Κατόπιν εντάχθηκε στο Επενδυτικό Πρόγραμμα 2016 της ΠΕ Πιερίας των ΤΟΚΩΝ με προϋπολογισμό 72.000 ευρώ και εγκρίθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΑΔΑ 6ΨΠΞ7ΛΛ-ΑΛΝ). Η ΠΕ Πιερίας προχώρησε στην τροποποίηση του Επενδυτικού Προγράμματος, αλλάζοντας πηγή χρηματοδότησης (από πρόστιμα) χωρίς να τροποποιείται το ποσό χρηματοδότησης των 72.000 ευρώ. Η τροποποίηση του Επενδυτικού Προγράμματος συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 26-09-2016 όπου και εγκρίθηκε και αναμένεται η έκδοση της Απόφασης και η ανάρτησή της στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με απόφασή του στις 29/8/2016 παραχώρησε δωρεάν στο Δήμο Κατερίνης για δεκαπέντε έτη και με δυνατότητα παράτασης, τη χρήση τμήματος του κτιρίου του Κέντρου Δήμητρα Κατερίνης για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης. Εκκρεμεί η εκπόνηση μελέτης και η υλοποίηση του έργου από το Δήμο Κατερίνης.