Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

 Την πρώτη Οκτωβρίου υιοθέτησε και καθιέρωσε από το έτος 1990 η γενική συνέλευση του ΟΗΕ ως την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία»,
αποσκοπώντας στο να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και για να επισημάνει και να αναδείξει τα προβλήματα τους.
  Με αφορμή την ημέρα αυτή, το χορευτικό τμήμα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης αποδέχθηκε και συμμετείχε παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς, στην καθιερωμένη γιορτή των Ηλικιωμένων που οργάνωσε και φέτος το « Χριστιανικό Σπίτι Ηλικιωμένων-Καλός Σαμαρείτης» (περιοχή Ευαγγελικών Κατερίνης) το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016.
  Υποδεχόμενος και καλωσορίζοντας τα μέλη της διοίκησης και τους χορευτές της Ε.Π.Μ. Κατερίνης, ο δημιουργός του ιδρύματος ιατρός Θεμιστοκλής Σινωπίδης, επισήμανε: «Παρά την πενιχρότητα των εσόδων μας, προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην όσο το δυνατό καλύτερη φιλοξενία, ιατροφαρμακευτική προσφορά και ψυχική υποστήριξη των συνανθρώπων μας της τρίτης ηλικίας. Το να φροντίζεις τον ηλικιωμένο είναι ευγενικό και θεάρεστο. Είναι κάτι που οφείλουμε να επιτελούμε ως Χριστιανοί.  Ευχαριστούμε την Εστία γιατί με  την συνδρομή της η γιορτή έγινε ακόμα ωραιότερη.»


  Στη συνέχεια η προϊσταμένη του «Χριστιανικού Σπιτιού Ηλικιωμένων-Καλός Σαμαρείτης» Βασιλική Καραμαγκάλη, ξενάγησε την αντιπροσωπεία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στους χώρους διαμονής και φιλοξενίας, ενημέρωσε και παρουσίασε με οπτικοακουστικό το ιατρικό και κοινωνικό έργο που επιτελείται στο ίδρυμα με τη διαρκή αγάπη και φροντίδα του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.
  Η κ. Καραμαγκάλη εκφράζοντας τις ευχαριστίες του οίκου ευγηρίας προς την  Ε.Π.Μ. Κατερίνης, απένειμε αναμνηστική πλακέτα την οποία παρέλαβαν ο πρόεδρος της Εστίας Γρηγόριος Μιτσοκάπας και ο έφορος χορευτικού Παναγιώτης Σάββας.
  Αντιφωνώντας ο κ. Μιτσοκάπας, τόνισε: « Ευχαριστούμε για τη μεγάλη τιμή που μας κάνατε με το να μας προσκαλέσετε να συμμετάσχουμε στη γιορτή των Ηλικιωμένων. Αποτελεί για το σύλλογο μας σημαντική χαρά και ικανοποίηση ότι με την παρουσία μας συμβάλλαμε στο να προσδώσουμε στη γιορτή εορταστικό και χαρούμενο τόνο. Η Ελληνική  παράδοση την οποία υπηρετεί η Εστία Πιερίδων Μουσών μας προστάζει να φροντίζουμε και να στηρίζουμε την τρίτη ηλικία.»


  Το χορευτικό τμήμα της Ε.Π.Μ. με επικεφαλής τον χοροδιδάσκαλο Γεώργιο Δημόπουλο απέδωσε χορούς από την Θράκη. Επενδύθηκε μουσικά από τα μέλη της παραδοσιακής μουσικής της Εστίας, στο ακορντεόν από την μικρή και πολυτάλαντη Θωμαή Θεοχαροπούλου και στο νταούλι από τον χοροδιδάσκαλο Ιωάννη Μοσχίδη.
  Από πλευράς του ιδρύματος ήταν παρόντα στην εκδήλωση τα μέλη της διοίκησης Μαργαρίτα Παπαδοπούλου και Ελευθέριος Κοκτσίδης καθώς επίσης ο προεστός της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος και ο πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Χουσερίδης. Το χορευτικό τμήμα της Εστίας συνόδευαν τα διοικητικά μέλη Κυριακή Παπατολίκα-αντιπρόεδρος και Ευάγγελος Γκούτζας-έφορος διεθνούς φεστιβάλ.