Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακλήθηκαν οι άδειες του MEDITERRANEAN COLLEGE Β. ΕΛΛΑΔΟΣ και των ΙΕΚ ΞΥΝΗ με απόφαση του Ν. Φίλη

Οι σπουδαστές των ανωτέρω Εκπαιδευτικών Φορέων δικαιούνται επιστροφής των διδάκτρων που έχουν ήδη προκαταβάλει ενόψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου,
δικαιούμενοι είτε μετεγγραφής σε άλλο Ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. ή Κολλέγιο της περιοχής προτίμησής τους, όπου λειτουργεί τμήμα της ειδικότητας τους, είτε δωρεάν μετεγγραφής σε δημόσιο Ι.Ε.Κ., εφόσον λειτουργούν αντίστοιχα τμήματα με την ειδικότητά τους.
Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης:
Α. Ανακαλείται η υπ  αριθμ. 68635/Κ1/04-05-2015 (Β’ 873) απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία χορηγήθηκε Άδεια Κολλεγίου με το διακριτικό τίτλο «MEDITERRANEAN COLLEGE» στην εταιρεία «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Ε.» με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Εγνατίας 2-4.
Β. 1. Τα αρχεία του ανωτέρω Κολλεγίου, του οποίου ανακαλείται η άδεια, όπως α , θα παραδοθούν, μερίμνει της διοικήσεως του, όπου οριστεί με νεότερη απόφαση.
2. Οι σπουδαστές του ανωτέρω Κολλεγίου δικαιούνται επιστροφής των διδάκτρων είτε μετεγγραφής σε άλλο Κολλέγιο της προτίμησής τους.
Η ανάκληση της ανωτέρω άδειας άρχεται από της δημο-σίευσης της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Στην απόφαση γίνεται αναφορά:
1. Στο υπ. αριθμ. 430/2016 τελεσίδικο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμπονται οι αναφερόμενοι σε αυτό ως υπαίτιοι «από κοινού, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, κατάρτισαν πλαστά έγγραφα με σκοπό να παραπλανήσουν με τη χρήση τους άλλους σχετικά με γεγονός που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες, σκοπεύοντας να προσπορίσουν στον εαυτό τους περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτον, διαπράττοντας πλαστογραφίες κατ ́ επάγγελμα και κατά συνήθεια, σε βάρος του Δημοσίου με συνολικό όφελος και απειληθείσα συνολική ζημία που υπερβαίνουν το ποσό των 150.000 ευρώ».
2. Στο υπ. αριθμ. 230 1277/22-07-2016 Γνωμοδοτικό Έγγραφο του Προϊσταμένου του Γραφείου του Νομικού Συμβουλίου στο ΥΠ.Π.Ε.Θ., 
Επίσης ο υπουργός Παιδείας, στην απόφαση, επικαλείται  λόγους δημοσίου συμφέροντος, ανάγκη διαφύλαξης της φερεγγυότητας, αξιοπιστίας και εύρυθμης λειτουργίας του Κολλεγίου και της αδιατάρακτης εκπαίδευσης των σπουδαστών σ’ αυτό.
 Ι.Ι.Ε.Κ. “Ξυνή”
Α.Επίσης ανακαλούνται οι  κατωτέρω αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με τις οποίες χορηγήθηκαν άδειες Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) στο Ι.Ι.Ε.Κ. «Ξυνή»:
1. Την αριθμ. 120861/ΙΑ’/2-9-2013 (Β ́ 2278) απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία χορηγήθηκε άδεια Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) με το διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ» Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τον Πειραιά.
2. Την αριθμ. 120862/ΙΑ’/2-9-2013 (Β ́ 2278) απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία χορηγήθηκε άδεια Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) με το διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ»
στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
3. Την αριθμ. 148301/ΙΑ’/11-10-2013 (B ́ 2700) απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία χορηγήθηκε άδεια Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) με τον διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ» Iδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Γλυφάδα Αττικής.
Β. 1. Τα αρχεία των ανωτέρω Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, των οποίων ανακαλούνται οι άδειες, όπως ανωτέρω ορίζεται, θα παραδοθούν, μερίμνει των διοικήσεων τους, εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών, στα εξής Δημόσια Ι.Ε.Κ.:
α) Στο δημόσιο Ι.Ε.Κ. Ηλιούπολης, Βουλιαγμένης 521 και Εθνάρχου Μακαρίου, Ηλιούπολη, Τ.Κ. 163 41, το αρχείο του Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) με το διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ» Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τον Πειραιά.
β) Στο δημόσιο Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας, Αγαμέμνωνος και Ιλίου 17, Γλυφάδα, Τ.Κ. 166 75, το αρχείο του Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) με τον διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ» Iδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Γλυφάδα Αττικής.
γ) Στο δημόσιο Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, Ολυμπίου Διαμαντή 1, κτήριο Δημόκριτος, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 546 29, το αρχείο του Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) με το διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ» στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
2. Οι σπουδαστές των ανωτέρω Ι.Ι.Ε.Κ. δικαιούνται επι- στροφής των διδάκτρων που έχουν ήδη προκαταβάλει ενόψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, δικαιούμενοι είτε μετεγγραφής σε άλλο Ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. της περιοχής προτίμησής τους, όπου λειτουργεί τμήμα της ειδικότητας τους, είτε δωρεάν μετεγγραφής σε δημόσιο Ι.Ε.Κ., εφόσον λειτουργούν αντίστοιχα τμήματα με την ειδικότητά τους.
Αν δεν λειτουργούν τμήματα αντίστοιχα της ειδικότητάς τους είναι δυνατόν να συγκροτηθούν νέα κατόπιν απόφασης της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ..
Οι ανακλήσεις των ανωτέρω αδειών άρχονται από της δημοσίευσης της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Επίσης:
Α. Ανακαλείται η υπ αριθμ. 119414/ΙΑ/30-8-2013 απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη χορήγηση άδειας Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.) με διακριτικό τίτλο «Ι.Ι.Ε.Κ. «Ξυνή» στην εταιρεία «ΤΟΠΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (Β ́ 2277/12-9-2013)
Β. 1. Το αρχείο του ανωτέρω Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης, του οποίου ανακαλείται η άδεια, όπως ανωτέρω ορίζεται, θα παραδοθεί, μερίμνει της διοίκησής του, εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών, στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Μεταξουργείου, Αχιλλέως 37-39 και Μυλλέρου, Αθήνα, Τ.Κ. 404 38.
2. Οι σπουδαστές του ανωτέρω Ι.Ι.Ε.Κ. δικαιούνται επιστροφής των διδάκτρων που έχουν ήδη προκαταβάλει ενόψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, δικαιούμενοι είτε μετεγγραφής σε άλλο Ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. της περιοχής προτίμησής τους, όπου λειτουργεί τμήμα της ειδικότητας τους, είτε δωρεάν μετεγγραφής σε δημόσιο Ι.Ε.Κ., εφόσον λειτουργούν αντίστοιχα τμήματα με την ειδικότητά τους.
Αν δεν λειτουργούν τμήματα αντίστοιχα της ειδικότητάς τους είναι δυνατόν να συγκροτηθούν νέα κατόπιν απόφασης της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ..

Η ανάκληση της ανωτέρω άδειας άρχεται από της δημοσίευσης της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Διαβάστε το ΦΕΚ