Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Από την  Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, ξεκινάει η περίοδος υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα εκμάθησης γερμανικής γλώσσας, που απευθύνεται σε άνεργους
νέους και σε φοιτητές, δημότες και κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι επιθυμούν να αναζητήσουν θέσεις εργασίας ή να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία.
Το πρόγραμμα, στοιχειώδους επιπέδου - Αρχαρίων (Α1), υλοποιεί χωρίς οικονομική επιβάρυνση  ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους  καθηγητές γερμανικών, Γιώργο Κωστόπουλο, Peter Lupini, και Γιάννη Μπιλιώνη, οι οποίοι συμμετέχουν εθελοντικά, από τις 10 Οκτωβρίου 2016, με συνολική διάρκεια 100 ωρών.  
Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα των 25 ατόμων το καθένα, εκ των οποίων το πρώτο θα λειτουργεί στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Εγνατίας 132) κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και το δεύτερο στο 14ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης (Γ. Παπανδρέου - Θ. Σοφούλη 16)  κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 18.00 έως τις 20.00.
            Οι αιτήσεις συμμετοχής οι οποίες θα βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, μπορούν να κατατίθενται μόνο ηλεκτρονικά, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: ΑΙΤΗΣΕΙΣ από την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 09.00.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μόνο σε ένα από τα δύο τμήματα. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί με τη συμπλήρωση των τμημάτων. Μοναδικό κριτήριο επιλογής των συμμετεχόντων θα είναι η σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων του κάθε τμήματος.
Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική ενώ σε κάθε σπουδαστή που θα ολοκληρώνει το πρόγραμμα θα χορηγείται σχετική βεβαίωση.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης: LINK