Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο εκτενές αφιέρωμα της εφημερίδας "Μακεδονία" στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Το αφιέρωμα της «Μακεδονίας» στην πιερική πολυσχιδή ομάδα σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κύκλου αγώνων και διεκδικήσεων των μελών της απέναντι σε μια
κυβέρνηση η οποία είχε κάνει σημαία της τα κινήματα των πολιτών, τα εκμεταλλεύτηκε πολιτικά και σήμερα, όσα δεν μπορεί να τα χειραφετήσει, προσπαθεί να τα διαλύσει.
Στο φύλλο της 18ης Σεπτεμβρίου, θα φιλοξενεί δισέλιδο αφιέρωμα στην Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» και στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.
Μέλη της ομάδας παρουσιάζουν στους δημοσιογράφους της «Μακεδονίας» τις κοινωνικές δομές που στεγάζονται σήμερα στο άλλοτε εγκαταλελειμμένο «Ινστιτούτο» της οδού Φλέμινγκ. Μιλούν για το νέο «Κοινωνικό Φαρμακείο» το οποίο τροφοδοτεί με φάρμακα κοινωνικές δομές σε όλη την Ελλάδα, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, την Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη και το Αναγνωστήριο, τις Λαϊκές Αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες», την δράση με τα δωρεάν σχολικά είδη για 300 οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στον Δήμο Κατερίνης, το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» , το προσφυγικό και την συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου».
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «ανέστησε» ένα δημόσιο κτίριο που ήταν έτοιμο να καταρρεύσει και το μετέτρεψε με την δύναμη της αυτοοργάνωσης των πολιτών, σε ένα πολιτιστικό κέντρο, σε μια ξεχωριστή κοινωνική δομή αλληλεγγύης η οποία σε καιρούς πολιτικής ακαρπίας συνεχίζει να «γεννά». Όλα αυτά από μια ομάδα πολιτών που έχει τους δικούς της κανόνες, εργάζεται σκληρά και δεν έμαθε να σωπαίνει. Τα μέλη της μιλούν «έξω από τα δόντια» για τις απειλές έξωσης από τον Καπνικό Σταθμό, για το «Χωρίς Μεσάζοντες», το κίνημα των διοδίων αλλά και για την εκμετάλλευση των κοινωνικών κινημάτων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Το αφιέρωμα της «Μακεδονίας» στην πιερική πολυσχιδή ομάδα σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κύκλου αγώνων και διεκδικήσεων των μελών της απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία είχε κάνει σημαία της τα κινήματα των πολιτών, τα εκμεταλλεύτηκε πολιτικά και σήμερα, όσα δεν μπορεί να τα χειραφετήσει, προσπαθεί να τα διαλύσει.


Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 8 (Καπνικός Σταθμός)
Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 39000 Δευτ., Τετ. και Παρ. από 18:00 - 21:00  / κινητό 6981 66 51 58 (WhatsUp)
info@otoposmou.com - www.otoposmou.gr