Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 Την ομάδα καλαθοσφαιριστών με αμαξίδιο του Άρη, η οποία κατέκτησε το 19ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ, βράβευσε σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στην έναρξη της 19ης τακτικής συνεδρίασής του.
Στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι αθλητές της ομάδας, τα μέλη του προπονητικού επιτελείου, η διοίκηση, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Α.Σ. ΑΡΗ, Γιάννη Ψηφίδη και ο γενικός αρχηγός της ΠΑΕ, Γρηγόρης Κάκαλης.
Στην επιτυχία του τμήματος αναφέρθηκε ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, εκφράζοντας το θαυμασμό του για το επίτευγμα της νεοσύστατης ομάδας που, όπως είπε χαρακτηριστικά «αποτελεί παράδειγμα πίστης και αφοσίωσης προς όλους. Τέτοιες διακρίσεις είναι σημαντικές για την πόλη, τόσο από τον ΑΡΗ, όσο και από τις υπόλοιπες ομάδες της Θεσσαλονίκης. Σας εύχομαι και του χρόνου πρωταθλητές».


Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, τόνισε ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΑΡΗ αποτελεί ξεχωριστό άθλο γι’ αυτά τα παιδιά, αφού η ομάδα τους συστάθηκε μόλις μέσα στον τελευταίο χρόνο. «Η κίνησή σας είναι μια κίνηση που συμβολίζει την πίστη και τη θέληση και εκπέμπει θετικό μήνυμα προς όλους μας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το έναυσμα για την εξασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία» ανέφερε ο Πρόεδρος του Σώματος.
Τα συγχαρητήριά της προς την ομάδα έδωσε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου, υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή τιμητική εκδήλωση είναι μία από τις σημαντικότερες που έχουν φιλοξενηθεί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και δεσμεύτηκε ότι η διοίκηση του Δήμου θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες.


Παράδειγμα προς μίμηση χαρακτήρισε την προσπάθεια της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο του ΑΡΗ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη επιτυχία η οποία επιτεύχθηκε, όπως είπε, χάρη στην πίστη, τη δύναμη και το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής αυτών των εξαίρετων αθλητών.
Στη μεγάλη επιτυχία της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο του ΑΡΗ αναφέρθηκαν ακολούθως οι επικεφαλής και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στον πρόεδρο του Α.Σ., Γιάννη Ψηφίδη, απονεμήθηκε αγαλματίδιο του Μ. Αλέξανδρου, πιστό αντίγραφο από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στον αρχηγό της ομάδας, Παναγιώτη Χρυσοβέργη, αποδόθηκε τιμητική πλακέτα, ενώ όλα τα μέλη της ομάδας έλαβαν τιμητικές  περγαμηνές.


Μεγάλη τιμή για το σωματείο του ΑΡΗ χαρακτήρισε τη βράβευση του από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Γιάννης Ψηφίδης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, ζήτησε τη στήριξή του Δήμου, προκειμένου η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του σωματείου να συμμετάσχει στο πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο στην Ιταλία.
Την υπόσχεση ότι θα είναι στη διάθεση του Δήμου έδωσε από την πλευρά του ο αρχηγός της ομάδας, Παναγιώτης Χρυσοβέργης, ζητώντας αφενός από τη δημοτική Αρχή να δημιουργήσει περισσότερους χώρους στάθμευσης για τα άτομα με αναπηρία και αφετέρου τη διοργάνωση ενός τουρνουά με έδρα τη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξη του προβλήματος που αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα ιδιαίτερα και ξεχωριστά άτομα.