Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Για 7η χρονιά η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας συμμετείχε με πλήθος δράσεων στην Πανευρωπαïκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2016

  Για 7η χρονιά η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας συμμετείχε με πλήθος δράσεων στην
Πανευρωπαïκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2016, με κεντρικό μήνυμα «Έξυπνη Μετακίνηση – Ισχυρή Οικονομία».
Την αυλαία άνοιξε η συμμετοχή του συλλόγου  στη διοργάνωση υποδοχής των ποδηλατών της εθελοντικής καμπάνιας Wheeling2Help, καθώς και των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης, με επίκεντρο πάντα τα παιδιά με αναπηρία. 


Το σύλλογο εκπροσώπησαν παράλληλα στο Athens Bike Festival στις 16-18 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη Αθηνών, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και της οργανωτικής ομάδας, όπου και συζήτησαν εκτενώς με άλλους ποδηλατικούς συλλόγους (ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα, Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Ορθοπεταλιά Κέρκυρας, Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου) και κατέληξαν ομόφωνα στη δημιουργία δικτύου σωματείων για το ποδήλατο, μέσα από το οποίο θα δρουν συντονισμένα, με σκοπό πάντα τη διάδοση του ποδηλάτου και την προώθηση της αστικής ποδηλασίας στην Ελλάδα.


Στα πλάισια της εβδομάδας κινητικότητας ο Τομέας Ποδηλατικής Παιδείας επισκέφθηκε το 4ο, 7ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, καθώς επίσης και το Βρεφονηπιακό Σταθμό «Λευκές Καρδούλες». Αν και η συμβολική καθιερωμένη επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής δεν πραγματοποιήθηκε φέτος, οι ποδηλατικές παρουσιάσεις κέρδισαν και πάλι το γνωστικό ενδιαφέρον των μικρών ποδηλατών.
Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου - Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, μετά από μια δίωρη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σε οδηγούς αυτοκινήτων στον κόμβο της 25ης Μαρτίου, η Εβδομάδα Κινητικότητας έκλεισε με νυχτερινή ποδηλατοβόλτα στος δρόμους της Κατερίνης, στην οποία συμμετείχαν  πολλοί ποδηλάτες κάθε ηλικίας.


Οι συνεχείς δράσεις του συλλόγου αποσκοπούν συν τοις άλλοις στο να επαναφέρουν στο προσκήνιο, την αναγκαιότητα ενίσχυσης της θέσης που καταλαμβάνει το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης στο οδικό δίκτυο της πόλης της Κατερίνης. Για την καλλιέργεια ποδηλατικής παιδείας σε μικρούς και μεγάλους αγωνιζόμαστε ως σύλλογος, ως εθελοντές εδώ και έξι χρόνια.  Λείπουν ακόμα παντελώς οι στοιχειώδεις υποδομές. Καλούμε την τοπική αυτοδιοίκηση να προσεγγίσει επιτέλους ουσιαστικά το θέμα του ποδηλάτου.
Για την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας
Το Διοικητικό Συμβούλιο