Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

4ήμερη εκδρομή στο Βουκουρέστι

 Οδική εκδρομή στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Μπραν – Σινάϊα – Πύργος Δράκουλα – Μπρασώφ

Από 14 εως 17 Οκτωβρίου 2016

Η οδική εκδρομή στο Βουκουρέστι αποτελεί μια σπάνια εμπειρία για τους λάτρεις των Βαλκανικών χωρών.  Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το παλάτι της Βουλής, την αψίδα του θριάμβου, το μέγαρο μουσικής το Ορθόδοξο Πατριαρχείο και τα ανάκτορα  της Βασιλικής οικογένειας.  Ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της εκδρομής είναι ο πύργος του Δράκουλα, ο οποίος βρίσκεται στο Μπραν.

1η μέρα:  ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  (670 χλμ)
Συγκέντρωση στο γραφείο μας στις 06:00 και αναχώρηση για Προμαχώνα.  Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Ρούσε.  Συνεχίζουμε και περνώντας την γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον Δούναβη φτάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.  Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Διανυκτέρευση.

2η μέρα:  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (περιήγηση πόλης, 60 χλμ)
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη.  Θα επισκεφτούμε το μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του και δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς και το παλάτι της Βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου.  Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο.  Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του Θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την Στρατιωτική Ακαδημία.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση.  Διανυκτέρευση.

3η μέρα:  ΣΙΝΑΪΑ – ΜΠΡΑΝ –  ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ (300 χλμ)
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου βασιλιά της Ρουμανίας.  Στη συνέχεια θα δούμε καθ’ οδόν το Μοναστήρι της Σινάϊα, το 1ο κτίριο που κτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης και έπειτα αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφθούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος χτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις.  Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στο Μπρασώφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη.  Επιστροφή στο Βουκουρέστι.  Διανυκτέρευση.
4η μέρα:  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την επιστροφή.  Διασχίζοντας μια θαυμάσια διαδρομή και κάνοντας στάσεις για ξεκούραση και φαγητό φτάνουμε στην Κατερίνη.
ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ



ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  180,00 € κατ’ άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:     60,00  €              
ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 6-12 ΕΤΩΝ 10% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ (πρόσθετη κλίνη)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
  1. Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  2. Διαμονή σε  4* αστέρων.
  3. Ημιδιατροφή (πρωινό και 1 γεύμα ημερησίως).
  4. Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής.
  5. Ξενάγηση με επίσημο ξεναγό.
  6. Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
  7. Ασφάλεια αστικής – επαγγελματικής ευθύνης.
  8. Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα καθώς και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
  • Ο αρχηγός έχει δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος, αν οι συνθήκες το επιβάλλουν ή θεωρήσει, κατά τη γνώση και κρίση του, ότι αυτό θα είναι προς όφελος των εκδρομέων.
  • Οι θέσεις στο πούλμαν είναι εναλλασσόμενες.
  • Η ημερήσια απασχόληση του οδηγού δεν πρέπει να ξεπερνά τις 12 ώρες από την εκκίνηση του μαζί με τις στάσεις και τα κενά, βάση της τελευταίας ταξιδιωτικής οδηγίας Ε.Ε.
  • Το γραφείο έχει δικαίωμα ματαίωσης της εκδρομής 5 μέρες πριν την αναχώρηση αν υπάρξει πρόβλημα είτε από συμμετοχή (μικρός αριθμός ατόμων), είτε από κάποιο άλλο πρόβλημα, βάση του Προεδρικού διατάγματος 339/1996 κατ’ εφαρμογής της Οδηγίας 90/314/Ε.Ο.Κ.
  • Για ταξίδια στο εξωτερικό απαιτείται διαβατήριο.  Οι χώρες της ζώνης Schengenδέχονται και τις νέες αστυνομικές ταυτότητες.  Υπήκοοι άλλων χωρών που είναι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων πρέπει να ενημερώσουν σχετικά το τουριστικό γραφείο.  Τυχόν μη εξασφάλιση της έγκαιρης έκδοσης ή θεώρησης των ταξιδιωτικών σας εγγράφων δε δικαιολογεί την ακύρωση της συμμετοχής σας στο ταξίδι χωρίς χρέωση ακυρωτικών τελών.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:  Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο νέου τύπου.

Η συμμετοχή είναι έγκυρη με 30% προκαταβολή.

Ακύρωση έξι (6) μέρες πριν την αναχώρηση δεν επιστρέφονται χρήματα.


Πληροφορίες: Θεοχαροπούλου Αικατερίνη (τηλ. 6986143483)