Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Γ. Ζιάκος (Π.Α.Ο. Κάτω Μηλιάς) Ντεμπούτο στα δοκάρια, ετών 16! Του Νίκου Κολίτση (Metrosport)

 Γ. Ζιάκος (Π.Α.Ο. Κάτω Μηλιάς) Ντεμπούτο στα δοκάρια, ετών 16!

Του Νίκου Κολίτση (Metrosport)

Ο νεαρός τερματοφύλακας Γ. Ζιάκος, του ιστορικού Π.Α.Ο. Κάτω Μηλιάς,  σε ηλικία μόλις 16
ετών, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, σε επίσημο αγώνα της Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Πιερίας, στον Κάτω Αγιάννη, με αντίπαλο τον τοπικό Πιερικό Αστέρα, για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Αυτό δε θα συνιστούσε είδηση για πρωταθλήματα ερασιτεχνικών και επαγγελματικών κατηγοριών, σε προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες της Ευρώπης, αλλά στην Ελλάδα, μέχρι να γίνει η «επανάσταση του αυτονόητου», θα συνεχίσει να αποτελεί είδηση και οφείλουμε να την αναδεικνύουμε για παραδειγματισμό και θετική ενίσχυση.


Ο γηγενής, από την Κάτω Μηλιά, πορτιέρο, κλήθηκε στο ημίχρονο, από τον προπονητή του, ν’ αντικαταστήσει τον, επίσης, νεαρό Ν. Τζήκα, που ξεκίνησε τον αγώνα και τραυματίστηκε. Μπορεί να μη συνδύασε την παρθενική του εμφάνιση με νίκη - καθότι η ομάδα του ηττήθηκε με 4-0, από τον ανώτερο Πιερικό Αστήρ Κάτω Αγιάννη -, μπορεί να μην κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του (3-0 στο ημίχρονο, 4-0 τελικό), δεχόμενος ένα γκολ, όμως είναι σίγουρο ότι θα κρατήσει με ανεξίτηλα χρώματα χαραγμένη στη μνήμη του και ως ενήλικας αυτή τη μοναδική στιγμή!
Και ας εκμυστηρεύτηκε στο θείο του, πριν ξεκινήσει τον αγώνα το δικαιολογημένο άγχος του για το ενδεχόμενο ν’ αγωνιστεί και να δεχτεί γκολ! Άλλωστε, αυτό μπορεί ν’ αποτελέσει την αρχή μίας ακόμη όμορφης ποδοσφαιρικής ιστορίας για το ποδόσφαιρο της Πιερίας…