Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ: Να μήν αυτοπεριορίζεται ιδεολογικά η ΝΔ. Ο Κυρ. Μητσοτάκης πρέπει να προωθήσει πιο ριζοσπαστικές ουσιαστικές αλλαγές στό κόμμα. Θα διεκδικήσω ίσως θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Ο Αρχηγός της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κυρ.Μητσοτάκης  όταν εξελέγη πανηγυρικά  έστειλε ένα ξεκάθαρο ελπιδοφόρο μήνυμα  ριζοσπαστικών  σημαντικών αλλαγών στό κόμμα και
δεσμεύτηκε για τήν υλοποίηση τους. Αντικείμενο του πρόσφατου  Συνεδρίου ήταν οι καινοτόμες  βαθιές  αλλαγές τις οποίες εξήγγειλε  σε ότι αφορά το νέο καταστατικό. Η ΝΔ πρέπει να ανήκει καταρχήν στούς απλούς  πολίτες  όχι στην Νομαρχιακή ή μεγαλοστελέχη, στα μέλη της.
Επιβεβλημένος είναι ο  πλήρης διαχωρισμός κόμματος -κράτους. Δέν γίνεται μόλις εκλέγεται η ΝΔ να διανέμονται αναξιοκρατικά κυβερνητικές θέσεις υψηλά αμειβόμενες σε αποτυχόντες πολιτευτές και ημέτερους που καταλαμβάνουν τις χρυσοφόρες καρέκλες δηλ. τους γνωστούς  παρατρεχάμενους πολιτικών γραφείων και να παραγκωνίζονται κάτοχοι μεταπτυχιακών Ή διδακτορικών πού αναγκαστικά  μεταναστεύουν στό εξωτερικό.
Η στελέχωση του κράτους ειδικά αν άφορα διαχείριση δημόσιου χρήματος και τοποθέτηση σε δημόσιους οργανισμούς πρέπει να γίνεται με διαφάνεια  μέσω 
διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Είναι αναχρονιστικό ανήθικο  και απαράδεκτο να διορίζονται ακόμη εν έτει 2016 Διοικητές ΝΠΔΔ όπως λχ Δημόσιων Νοσοκομείων πολιτευτές.
Συμφωνώ αν ο Αρχηγός της ΝΔ με πενταετή θητεία  αποτυγχάνει να εκλεγεί Πρωθυπουργός ή εφόσον ηττηθεί σε εθνικές εκλογές να παραιτείται και να ανοίγουν οι εκλογικές διαδικασίες διαδοχής του.
Τα ψηφοδέλτια πρέπει να καταρτίζονται με δημόσια διαβούλευση από την τοπική κοινωνία. Αυτή γνωρίζει τον καθένα μας. Να επιλέγονται άνθρωποι ήθους, γνώσης που αγωνίζονται στον κοινωνικό και επαγγελματικό στίβο  καθημερινά και προσφέρουν ανιδιοτελώς. Δεν γίνεται να πολιτεύεσαι εξ αποστάσεως από το κλεινόν άστυ. Να καταργηθεί επιτέλους αυτή η καμαρίλα της Ρηγίλης και το δικαίωμα των εν ενεργεία βουλευτών να παρεμβαίνουν στήν απόφαση τών μελών του κόμματος για την κατάρτιση τών ψηφοδελτίου.
Δεν κατανοώ γιατί ο αποτυχών και πρώτος επιλαχών υποψήφιος οπωσδήποτε κατοχυρώνει ex officio θέση στο ανανεωτικό  ψηφοδέλτιο. 
Το εξαγγελθέν Εθνικό  Μητρώο  Υποψήφιων Βουλευτών είναι απαραίτητο εργαλείο για την επιλογή των υποψηφίων. Ο Πρόεδρος πρέπει να ακούει τήν γνώμη της τοπικής κοινωνίας για την καλύτερη  πιο αξιοκρατική και επιτυχή  διαμόρφωση τών ψηφοδελτίων πού πρέπει να εκφράζουν την περιφέρεια ,τούς ανθρώπους τού μόχθου.
Σε ότι αφορά εμένα διευκρινίζω ότι χωρίς να επανεγγραφώ στή ΝΔ όπου ανήκω ιδεολογικά, έχω δικαίωμα επανόδου και επανενεργοποίησης και δράσης να διεκδικήσω θέση στο ψηφοδέλτιο.
Αποστασιοποιήθηκα  απογοητευμένος και αηδιασμένος από τα φαινόμενα Ρουσόπουλος κλπ  το 2007 διαφωνώντας με την κοινωνική και οικονομική πολιτική της διακυβέρνησης Κ.Καραμανλή, με τή διόγκωση τού δημόσιου χρέους τις σπατάλες, τούς  χιλιάδες διορισμούς ημετέρων γαλάζιων παιδιών, του πελατειακού κράτους και τόν προκλητικό  πλουτισμό υψηλών στελεχών βουλευτών ή μελών του Υπουργικού Συμβουλίου  και αυλικών πού έκτισαν βίλες, εξοχικά, ξενοδοχεία και τώρα απολαμβάνουν τις ανέσεις τους όταν η κοινωνία υποφέρει.Αυτή είναι η αλήθεια
Η κατηγορηματική και αιτιολογημένη αντίθεση και εναντίωση 
μου για τήν αξιοποίηση και ανάδειξη  νεοφιλελεύθερων και ακραίων δεξιών παραμένει, διότι κατά τή γνώμη μου  καθιστά το κόμμα απωθητικό και διόλου ελκυστικό για την δεινοπαθούσα  κοινωνία. Όταν το 2007 ήμουν υποψήφιος για το ψηφοδέλτιο με εκατοντάδες υπογραφές ανθρώπων από διάφορους πολιτικούς χώρους νομίζω αδικήθηκα και εν μέρει συκοφαντήθηκα. Το έχω διαγράψει κοιτάζω μπροστά
Δεν ανοίγει η ΝΔ τήν πόρτα σε έναν μετριοπαθή κεντρώο ή ακόμη αριστερίζοντα πολίτη πού απαξιώνει και απορρίπτει τήν καθεστωτική παλαιοκομματική αντίληψη και κουλτούρα της δεξιάς  που ακόμη  μας διακρίνει.
Εμπιστεύομαι  πλήρως τον Κυρ.Μητσοτάκη ώς Αρχηγό πού είναι καταρχήν νέος άνθρωπος, έχει όπως λέμε μπέσα στό λόγο του  και δέν είναι υποκριτής αλλά ειλικρινής, αυθεντικός cool  αλλά και αποτελεσματικός άνθρωπος.

Ο Βασίλης Δ.Νουλέζας είναι Δικηγόρος ΑΠ  
Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων