Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Φλέγον θέμα για Κολινδρό,δήμο Αλεξάνδρειας και ΠΕ Ημαθίας ο τόπος της υγειονομικής ταφής βοοειδών με οζώδη δερματίτιδα...

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον ένα φλέγον θέμα που έχει να κάνει με την υγειονομική ταφή βοοειδών του δήμου Αλεξάνδρειας
που προσβλήθηκαν από  οζώδη δερματίτιδα, σε περιοχή που εδώ και πολλά χρόνια(από την 1η διανομή του Συνεταιρισμού Κολινδρού) θεωρούνταν ιδιοκτησία κατοίκων του Κολινδρού(δίχως όμως όπως φαίνεται, να έχουν στη κατοχή τους οριστικούς τίτλους κυριότητας), ενώ διαπιστώνεται (εκ των υστέρων και πολλά χρόνια μετά) ότι είναι δημόσια και ανήκει στην ΠΕ Ημαθίας! Μπέρδεμα δηλαδή...
Η περιοχή οριοθετείται κοντά στο Ζαραλί, έξω από τα Παλιάμπελα προς το μοναστήρι Αγίου Αθανασίου της Σφήνιτσας και της Κυψέλης του δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Η ΠΕ Ημαθίας είχε προχωρήσει άμεσα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες της υγειονομικής ταφής των βοοειδών στην περιοχή(διαβάστε εδώ σχετικά) αλλά στην πορεία υπήρξαν διαμαρτυρίες από κατοίκους και διοικητικά στελέχη του δήμου Πύδνας Κολινδρού, τα οποία επισκέφτηκαν την έδρα της ΠΕ Ημαθίας και ενημερώθηκαν για όλα όσα είχαν δρομολογηθεί, αναφέρθηκαν τυχόν άλλες λύσεις όπως καύση των προσβεβλημένων από την επιδημία βοειδή, κάτι που δεν φαίνεται να υλοποιείται λόγω του υπερβολικά υψηλού κόστους και του μεγάλου χρόνου αναμονής που απαιτείται, αφού τα ζώα αποτεφρώνονται κατά ελάχιστα ανά ημέρα(Διαβάστε εδώ σχετικά).

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της υγειονομικής ταφής των βοοειδών στην περιοχή, ασκήθηκαν από την Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Σφήνιτσας, τα οποία όμως απορρίφθηκαν(διαβάστε εδώ σχετικά).

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής μας και της όμορης του δήμου Αλεξάνδρειας, χρειάζεται ψυχραιμία από όλους, διεξοδική συζήτηση, σωστή ενημέρωση και προσπάθεια εύρεσης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της δικαιότερης και πιο ανώδυνης για το περιβάλλον λύσης.
Αν μη τι άλλο μια πόρτα είμαστε, ζούμε κοντά, συνεργαζόμαστε και θέτουμε την υγεία όλων μας πάνω από όλα.

Θα σας ενημερώνουμε μόνο όταν θα έχουμε πληροφόρηση από τους επίσημους και εμπλεκόμενους φορείς κι όχι από ανώνυμα ρεπορτάζ και σχόλια που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο.