Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ BALKAN PRIDE

Την τελετή υποδοχής εκπροσώπων από 10 χώρες που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το συνέδριο για τη δημιουργία ενός νέου θεσμού, του Balkan Pride, χαιρέτισε ο Δήμαρχος, Γιάννης

Μπουτάρης, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016.
Το συνέδριο ξεκίνησε στις 26 και ολοκληρώθηκε χθες, Πέμπτη 30 Ιουνίου, με τη συμμετοχή 32 εκπροσώπων από 10 χώρες της ΝΑ Ευρώπης (Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία) και με στόχο το συντονισμό για τη δημιουργία ενός περιφερειακού pride event, του Balkan Pride, το οποίο θα διοργανώνται εκ περιτροπής σε μεγάλες πόλεις των Βαλκανίων.
Στο χαιρετισμό του ο Γιάννης Μπουτάρης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο Δήμος θεωρεί υποχρέωσή του την υποστήριξη του Thessaloniki Pride, στο πλαίσιο της προστασίας και της προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Απευθυνόμενος στους συνέδρους, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ότι και να είστε, όποιοι και να είστε και όποια σεξουαλική προτίμηση και αν έχετε, είναι πολύ ιδιωτική και κανείς δεν μπορεί να αναμειχθεί σε αυτήν. Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση στις χώρες των Βαλκανίων είναι δύσκολη για την gay κοινότητα, αλλά εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να περάσει το μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρχουν μειονότητες, για κανένα λόγο».
Τέλος, ο Δήμαρχος επανέλαβε τη θέση που έχει ήδη διατυπώσει, ώστε να συμπεριληφθούν ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας στο μάθημα της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, καθώς και την έκκλησή του να υποστηριχθούν οι πρόσφυγες που είναι ομοφυλόφιλοι.
Στην τελετή υποδοχής των συνέδρων παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.