Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Μαρινόπουλος ΑΕ: Μονόδρομος η εξυγίανση της εταιρείας

Αναλυτικά τι αναφέρει η εταιρεία για το αίτημα υπαγωγής της στη διαδικασία εξυγίανσης. “Η ένταξη της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης είναι μονόδρομος. Αποτελεί τη μόνη επιλογή για τη διασφάλιση της λειτουργίας” αναφέρει μεταξύ άλλων η εταιρεία
Παράλληλα, η εταιρεία αναφέρει πως οδηγήθηκε σε αυτή την κίνηση καθώς “αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της, σε αυτή τη φάση, και τη σταδιακή μετάβαση στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μαρινόπουλος ΑΕ 

"Η Μαρινόπουλος ΑΕ ανακοινώνει ότι σήμερα κατέθεσε, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αίτημα για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει τους υπ’ αριθμόν 4072/2012 και 4013/2011 Νόμους. Η εκδίκαση του αιτήματος από το Πρωτοδικείο Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου.
Η υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της, σε αυτή τη φάση, και τη σταδιακή μετάβαση στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.
Κύρια σημεία του σχεδίου αυτού, αποτελούν η βελτίωση της απρόσκοπτης λειτουργίας, η αύξηση των πωλήσεων, η βέλτιστη αξιοποίηση των καναλιών διανομής και η πλήρη αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής λειτουργίας και διαχείρισης.
Στην παρούσα φάση η ένταξη της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης είναι μονόδρομος, καθώς αποτελεί τη μόνη επιλογή για  τη διασφάλιση της λειτουργίας της ως μια βιώσιμη οικονομική μονάδα με βασικά οφέλη τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, και της διασφάλισης των οφειλών προς τους προμηθευτές που αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης.
Η εταιρεία παραμένει σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες και θα επανέλθει με σχετικές ενημερώσεις αναφορικά με την πορεία του σχεδιασμού της".
Σημειώνεται, πως νωρίτερα οι προμηθευτές οι οποίοι είχαν ενημερωθεί ότι τα χειρότερα έρχονται προχώρησαν με ένδικα μέσα σε κατασχέσεις, προϊόντων και χρημάτων.
Επίσης, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της Μαρινόπουλος στον Άλιμο την οποία στηρίζουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής. 
http://news247.gr