Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
  Ο εθελοντισμός αποτελεί σημαντικό και πρωτοκυρίαρχο στοιχείο στη λειτουργία του Φεστιβάλ
Ολύμπου. Αξιόλογος αριθμός παλαιών και νέων εθελοντών θα συνδράμει στην υλοποίηση των εκδηλώσεων και του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου που ξεκινά στις 2 Ιουλίου 2016 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016.
  Τους ρόλους και τα καθήκοντα των εθελοντών ανέπτυξαν και ανέλυσαν σε σειρά συναντήσεων με το σύνολο των πολιτών που απαρτίζουν την εθελοντική οικογένεια, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) και υπεύθυνη οργάνωσης εκδηλώσεων και υποδομών Ζαφείρω Κουσιοπούλου και η συντονίστρια εθελοντισμού και υποδοχής Ροδή Ναβροζίδου.
  Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. προσδίδει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα στην άριστη εξυπηρέτηση των θεατών, στην έγκαιρη και ανεμπόδιστη είσοδο και αποχώρηση του κοινού, στην ενημέρωση των πολιτών για το περίγραμμα και την υφή των παραστάσεων, καθώς και στην συμβολή όλων στο να διατηρούνται καθαροί οι ιστορικοί και όχι μόνο χώροι των εκδηλώσεων, στους οποίους οφείλουμε όλοι τον προσήκοντα σεβασμό.
  Επιπρόσθετα ο ρόλος του εθελοντή στο Φεστιβάλ Ολύμπου συνάδει με την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του αρχαιολογικού πλούτου. Η προβολή των πολιτιστικών αξιών και η γνωστοποίηση της προσφοράς του ΟΡ.ΦΕ.Ο. στην πνευματική αναβάθμιση της Πιερίας και της ευρύτερης περιοχής, συναποτελούν κυρίαρχα στοιχεία στο να είναι απόλυτα επιτυχής ο ρόλος των εθελοντών του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2016.


Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ
  Το φετινό Φεστιβάλ Ολύμπου ανοίγει τα φτερά του το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 στις 7:30 μ.μ. με την επίσημη τελετή έναρξης και τα εγκαίνια των εικαστικών εκθέσεων Ρουμάνων καλλιτεχνών, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, με γενικό τίτλο «από τα Καρπάθια στον Όλυμπο».
  Το ίδιο βράδυ στις 9:30 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο Δίου θα παρουσιασθεί συναυλία ρουμανικής και ελληνικής μουσικής με τη χορωδία Πρελούντιου (μαέστρος ο Voicu Enchedcu). Επίσης συμμετέχουν η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου σε μουσική διεύθυνση Θεόδωρου Ορφανίδη και η πολυφωνική ορχήστρα Κατερίνης την οποία  διευθύνει ο μαέστρος Παναγιώτης Λυμπανοβνός.
  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
  Η τιμώμενη για το έτος 2016 χώρα είναι η Ρουμανία.