Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Σε εξέλιξη παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της

Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,  Σοφία Μαυρίδου: «Καθημερινές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε.Πιερίας για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της αισθητικής εικόνας της περιοχής ενόψει και της θερινής τουριστικής  περιόδου»


Με εντατικούς  ρυθμούς εξελίσσεται το έργο «Άμεση αποκατάσταση βλαβών μικρής κλίμακος οδοστρωμάτων (λακκουβών) στοιχείων σήμανσης και ασφαλείας οδών αρμοδιότητας Δ.Τ.Ε. Π.Ε.Πιερίας» από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Το έργο προϋπολογισμού μελέτης 500.000 ευρώ με ΦΠΑ έχει σαν αντικείμενο εργασιών τη συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Οι προβλεπόμενες εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κλείσιμο λακκουβών, καθαρισμό ρείθρων από φερτά υλικά,  αποψίλωση χόρτων, κοπή κλαδιών και δέντρων, αντικατάσταση φθαρμένων πινακίδων, αποκατάσταση στηθαίων ασφαλείας που έχουν υποστεί ζημιά,  βαφή κιγκλιδωμάτων γεφυρών, διαβάσεων και κόμβων,  διαγράμμιση του οδικού δικτύου κ.α.. Επίσης, προβλέπεται η άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση ζημιών που έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων που προκαλούνται μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί αφορούν  συντήρηση – αποκατάσταση των φθαρμένων πινακίδων σήμανσης  σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Δίου – Ολύμπου, στην Π.Ε.Ο. από Κατερίνη Αιγίνιο  έως  όρια νομού με Ημαθία  καθώς και στο οδικό δίκτυο Περίστασης – Παραλίας, κοπή δέντρων και κλαδιών σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Δίου – Ολύμπου, στον άξονα Κατερίνη –Ν. Κεραμίδι – Αρωνάς- Λαγόραχη- Μοσχοπόταμο- Ελατοχώρι, στον  άξονα  Π. Κεραμίδι – Εξοχή – Έλαφος – Ρυάκια – Τρίλοφος- Άνω Αγιάννης- Γανόχωρα καθώς και στην Περίσταση με Παραλία, χορτόκοψη στο οδικό δίκτυο Περίστασης – Παραλίας καθώς και στον κόμβο Αγαθούπολης, ενώ  έχουν αποκατασταθεί και αποκαθίστανται καθημερινά  βλάβες μικρής κλίμακας ( λακκούβες) σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού.

Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται εντός των ημερών οι εργασίες επιδιόρθωσης στηθαίων ασφαλείας καθώς  και αντικατάστασης φθαρμένων  στηθαίων σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Δίου – Ολύμπου καθώς και στο παράπλευρο οδικό δίκτυο του αυτοκινητόδρομου από Λιτόχωρο  έως  όρια νομού με Λάρισα.

«Για  τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της αισθητικής εικόνας της περιοχής η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ενόψει και της θερινής τουριστικής περιόδου πραγματοποιεί σειρά εργασιών που περιλαμβάνουν εργασίες αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος, αποκατάσταση στηθαίων ασφαλείας, αποψίλωση χόρτων,  κλάδεμα δέντρων κ.ά.  σε τμήματα του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου.