Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΣΕΠΒΕ-ΔΤ Ψηφιακά νομίσματα (bitcoin) και σχετικές τεχνολογίες (blockchain): Εφαρμογές και Προοπτικές

Οικονομικοί αναλυτές πιθανολογούν ότι το bitcoin, θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων 60 χρόνων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα ,ξεπερνώντας ίσως και
τις αλλαγές που προκάλεσαν ,στην καθημερινότητα και την οικονομία ,οι πιστωτικές κάρτες και το “πλαστικό χρήμα”.

Πολλοί χαρακτηρίζουν το bitcoin “νόμισμα του μέλλοντος” κι άλλοι “το νόμισμα της ψηφιακής εποχής”. Δεν υπάρχει σε φυσική μορφή, ούτε σε κέρματα ,ούτε σε χαρτονομίσματα.
Δεν είναι νόμισμα κάποιας χώρας. Δεν φυλάσσεται και δεν ελέγχεται από καμία τράπεζα ή κάποια κυβέρνηση αλλά είναι το...ισχυρότερο ψηφιακό νόμισμα. Όλες οι συναλλαγές ,η διακίνηση, η αποθήκευση και η παραγωγή του γίνονται σε ψηφιακή μορφή.

Με ποιο τρόπο όμως? Πως χρησιμοποιούμε τα ψηφιακά νομίσματα? Ποιες αλλαγές φέρνουν? Πως δημιουργήθηκαν? Ποιοι τα χρησιμοποιούν περισσότερο?

Απαντήσεις για τα “Ψηφιακά νομίσματα (bitcoin) και τις σχετικές τεχνολογίες (blockchain), τις εφαρμογές και τις προοπτικές τους” θα δοθούν στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος με κεντρική ομιλήτρια την κα Φωτεινή Μπαλδιμτσή, Assistant Professor στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου George Mason, USA.

Το θέμα που θα αναπτύξει η κα Μπαλδιμτσή είναι “Το μέλλον της Ψηφιακής Οικονομίας: Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα”. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ κ Κ. Καγγελίδης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ κ Π. Μπίλλιας και η αντιπρόεδρος ΕΜΗΠΕΕ κα Ιωάννα Σαμπράκου.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, ώρα έναρξης 17.00, στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας /Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 49-Θεσσαλονίκη).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η εισαγωγή στις βασικές έννοιες των ψηφιακών νομισμάτων και στα επιχειρηματικά μοντέλα χρησιμοποίησή τους ως τεχνολογική καινοτομία καθώς επίσης και η καταγραφή των απόψεων σε ότι αφορά την υιοθέτηση του ψηφιακού νομίσματος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δήλωση συμμετοχής στο 2310 365130