Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2016

Τον απολογισμό του έργου της για τον Μάιο του 2016, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Σε συνέχεια του επιχειρησιακού σχεδιασμού, από την 1η έως και την 31η Μαΐου 2016, η Δημοτική Αστυνομία βεβαίωσε συνολικά 9.748 κλήσεις, τόσο κατά τη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών του ιστορικού κέντρου της πόλης, από τις 07.30 έως τις 22.00, όσο και κατά τη διεκπεραίωση των 202 καταγγελιών που δέχθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό των παραπάνω παραβάσεων εμφανίζεται μειωμένο κατά 13% σε σχέση με τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και βεβαιώθηκαν 11.120 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Αντίστοιχη μείωση σημειώθηκε και στις ενστάσεις που υποβλήθηκαν, οι οποίες ανήλθαν στο 4,7% επί του συνόλου των βεβαιωμένων παραβάσεων.
Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου διεκπεραιώθηκαν εμπρόθεσμα 1.221 έγγραφα, υλοποιήθηκαν 17 διοικητικές κυρώσεις και διενεργήθηκαν 105  επιπρόσθετοι έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), με τις διοικητικές και ποινικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν να ανέρχονται στις 101 και τις αντίστοιχες μηνύσεις, σε 33. Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα συγκροτήθηκαν συνολικά 18 μικτά κλιμάκια ελέγχου με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.  και λοιπές υπηρεσίες, τα οποία προχώρησαν σε ελέγχους για παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου, για τον έλεγχο του παραεμπορίου και για τις διατάξεις που αφορούν τα ΚΥΕ κατά τις βραδινές ώρες.  
Κατά τον όγδοο μήνα επαναλειτουργίας της υπηρεσίας αστυνομεύθηκαν οι κεντρικοί οδικοί άξονες της Θεσσαλονίκης. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε σταθερή βάση στις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Λεωφόρο Νίκης, Βασ. Όλγας, Εγνατία,  Αγγελάκη, Εθνικής Αμύνης, Αλ. Σβώλου, Παύλου Μελά, Π. Π. Γερμανού, Ι. Δραγούμη, Βενιζέλου, Ολυμπιάδος, Γ. Παπανδρέου (πρώην Ανθέων) και Λεωφόρο Στρατού.
Σε μόνιμη πλέον βάση συνεχίζεται και η αστυνόμευση από εποχούμενο κλιμάκιο συγκεκριμένων αρτηριών της 4ης και 5ης Δημοτικής Κοινότητας (Δελφών, Μπότσαρη, Μαρτίου, Παπαναστασίου και Καυτανζόγλου καθώς και  Λαμπράκη, Διογένους και Κλεάνθους) με έμφαση στην αντικοινωνική στάθμευση (ράμπες ΑμεΑ, διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμια). 
Ταυτόχρονα, συνεχίζονται κανονικά οι έλεγχοι των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης σε συγκεκριμένους - προκαθορισμένους τομείς της πόλης, προς όφελος των επισκεπτών αλλά και των μονίμων κατοίκων του κέντρου που διαθέτουν κάρτες Θ1 και Θ2.  

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αστυνομία, σε συναρμοδιότητα με την ΕΛ.ΑΣ., εξυπηρετεί μέσω τηλεφωνικού ραντεβού, στον αριθμό 2313-317933, περιπτώσεις βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Τον Μάιο του 2016 πραγματοποιήθηκαν 270 αντίστοιχες θεωρήσεις, με μέγιστο χρόνο αναμονής τις δύο ημέρες.