Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Ο δήμος Βέροιας έχει προβεί σε περισυλλογή αδέσποτων σκύλων που εντόπισε στην περιοχή των πάρκων της εκκλησίας των Αγ. Αναργύρων

Η Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης και ΥΔΟΜ του Δ. Βέροιας επιθυμεί να ενημερώσει του Δημότες μας ότι σε εφαρμογή απόφασης της κατά νόμο αρμόδιας επιτροπής, έχει προβεί σε
περισυλλογή όσων αδέσποτων σκύλων εντόπισε στην περιοχή των πάρκων της εκκλησίας των Αγ. Αναργύρων με σκοπό την μείωση της επικινδυνότητας και της πυκνότητας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην εν λόγω περιοχή.

Εφ’ εξής παρακαλούμε όποιον διαπιστώσει:
  1. προσπάθεια εγκατάλειψης ή  εγκατάστασης στην παραπάνω περιοχή νέων σκύλων, δεσποζόμενων ή αδέσποτων,
  2. παροχή σίτισης χωρίς να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής (ωμά ή μαγειρεμένα κόκαλα ή φαγητά)
  3. μη τήρηση συνθηκών καθαριότητας 

να ενημερώσει άμεσα τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές (τηλέφωνο  επικοινωνίας: 100) για την διενέργεια ελέγχου και την επιβολή διοικητικών μέτρων στους παραβάτες και κυρίως σε ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων που τα εγκαταλείπουν.

Επιπλέον παρακαλούμε τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως τους πιστοποιημένους Κτηνιάτρους επιστημονικά υπεύθυνους των Κτηνιατρικών Καταστημάτων και Ιατρείων Μικρών Ζώων της περιοχής μας να συνδράμουν στην προσπάθεια της εξάλειψης του φαινομένου της εγκατάλειψης δεσποζόμενων διαμέσου του ελέγχου και εφαρμογής της εμπρόθεσμης ηλεκτρονικής σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς στα οποία παρέχουν υπηρεσίες στα ιδιωτικά κτηνιατρεία τους.




                                                               Ο Αντιδήμαρχος


                                                          Σιδηρόπουλος Αθανάσιος