Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

 Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 6 Μαΐου ξεκίνησε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, διήμερη Διαμητροπολιτική Συνάντηση Στελεχών Γραφείων
Νεότητας. 



Σε αυτή συμμετέχουν περίπου 80 νέοι, κατηχητές και στελέχη κατασκήνωσης, από τις Ιερές Μητροπόλεις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, Λευκάδος και Ιθάκης, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, Λαρίσης και Τυρνάβου, καθώς και από την φιλοξενούσα Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. 



Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το καλωσόρισμα και προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, στο Σβορώνο Πιερίας. 


Ακολούθησε γεύμα, εισαγωγική ομιλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, και σύντομη παρουσίαση των δράσεων των Γραφείων Νεότητας που συμμετέχουν. Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος διένειμε αναμνηστικά. 


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, άρχισαν οι εργασίες της διημερίδος στο Πνευματικό Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος», όπου συζητήθηκαν σε έξι διαφορετικές ομάδες, πολλά και ενδιαφέροντα θέματα γύρω από την ποιμαντική μέριμνα της εκκλησίας για τους νέους. Έπειτα πραγματοποιήθηκε ολομέλεια, όπου ανακοινώθηκαν τα πορίσματα όλων των ομάδων. 


Το βράδυ παρατέθηκε εόρτια συνεστίαση. Κάθε  αποστολή παρουσίασε δεκάλεπτο πρόγραμμα ψυχαγωγίας και ακολούθησε αυθόρμητο μουσικό πρόγραμμα. Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου ολοκληρώθηκε με την ακολουθία του Αναστάσιμου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας. 


Η διημερίδα συνεχίζεται το Σάββατο, οπότε και θα ολοκληρωθεί.