Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΜΑΡΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ

Η δεύτερη Κυριακή του Μάη είναι αφιερωμένη στις μητέρες όλου του κόσμου, στα πρόσωπα που μας φέρνουν στον κόσμο, μας μεγαλώνουν, μας στηρίζουν, μας
ενισχύουν, διαπλάθοντας την προσωπικότητά μας.

Ημέρα τιμής και αναγνώρισης, για το πιο σημαντικό πρόσωπο της ζωής μας, τη μητέρα μας.
Η Μητέρα η οποία γεννά τη ζωή και την οδηγεί στην τελειότητα με αγάπη, στοργή, αυτοθυσία, αυταπάρνηση και αφοσίωση.
Η Μάνα που γίνεται ασπίδα για να αντιμετωπίσει κάθε κίνδυνο και να γίνει θυσία για την ευτυχία των παιδιών της.
Η Μαμά που πάντα χαρίζει γαλήνη, στήριγμα και ελπίδα.

Στη σύγχρονη ελληνική ζωή η μάνα παραμένει το βασικό πρόσωπο μέσα στην οικογένεια και κοινωνία, παρά τις μεγάλες αλλαγές και διαφοροποιήσεις που παρατηρούμε στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων. Ως πυλώνας της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας, η μητέρα, προσπαθεί να διασφαλίσει ένα ασφαλές, ήρεμο και ευτυχισμένο περιβάλλον και με υπομονή, κουράγιο και δύναμη ψυχής να εμφυσήσει αρχές , αξίες, ιδανικά και ήθος στα παιδιά της, προκειμένου να ενταχθούν στην κοινωνία ως άξιοι και χρήσιμοι πολίτες.

Σε μια εποχή που μεταβάλλεται με ραγδαίους ρυθμούς, ο ρόλος της μητέρας γίνεται διαρκώς πιο δύσκολος και απαιτητικός. Ο σεβασμός και η τιμή στο πρόσωπό της, πέρα από την αυτονόητη υποχρέωση του καθένα μας, υπαγορεύεται και από την ανάγκη της αναγνώρισης της προσφοράς της μητρότητας, στην οικογενειακή, κοινωνική συνοχή και ευρυθμία.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες, γεμάτα υγεία και δύναμη για το πολύτιμο έργο που επιτελούν στη ζωή, για την ανεκτίμητη και υψηλή αποστολή που έχουν.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου και ακόμα πιο πολλά στην Ελληνίδα μάνα!

Μαρία Νικολαΐδου
Πολιτευτής κόμματος «Τελεία –Απόστολος Γκλέτσος»

Ν. Πιερίας