Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Μια εξαιρετική βραδιά θεάτρου πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

 Το θεατρόφιλο κοινό της Πιερίας, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016, απόλαυσε την  εκπληκτική θεατρική παράσταση «Καθρέφτες», που παρουσίασαν η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
και το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι πολίτες της Πιερίας απέδειξαν για μια ακόμη φορά με τη συμμετοχή τους, με πόσο μεγάλο ενδιαφέρον αγκαλιάζουν τις ποιοτικές και υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου πολιτιστικές διοργανώσεις.
Το έργο αποτύπωσε το δράμα των σχέσεων στη χώρα μας, θα μπορούσε όμως να είναι άτοπο και άχρονο μαζί, δηλώνοντας εμφατικά τη θέση της γυναίκας παγκοσμίως, μια θέση υποδεέστερη αυτής του άνδρα, που παρά τους νόμους, τις διακηρύξεις και τις προσπάθειες για ισότητα, στη πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Η συγγραφέας, σκηνοθέτης και πρωταγωνίστρια του έργου, Άντα Τσεσμελή-Edwards, κατέγραψε με απόλυτη συνέπεια και ρεαλισμό το ρόλο της γυναίκας-θύματος, ανεξάρτητα από επάγγελμα, οικονομική κατάσταση και οικογενειακή σύνθεση, της γυναίκας-αφοσιωμένης στο διττό ρόλο, της συζύγου και μητέρας από τη μια πλευρά και της εργαζόμενης από την άλλη. Η καταπιεσμένη γυναίκα, θύμα του θύματος-άνδρα, αποσιωπά, κρύβεται, δειλιάζει, δεν αντιδρά, μένει ανικανοποίητη και τελικά μόνη, να ξεσπά σε ένα πολύ δυνατό βουβό κλάμα, βαρύ τίμημα για τη προσφορά της.
 Οι ηθοποιοί Γιολάντα Μπαλαούρα, Δέσποινα Γωνιάδου και Άντα Τσεσμελή ήταν εξαιρετικές στους ρόλους τους, τους έζησαν, τους διεκπεραίωσαν, ανέβασαν τη συγκίνηση, προϊόντος του χρόνου, έπεισαν  και στο τέλος χειροκροτήθηκαν θερμά.
Συγχαρητήρια αξίζουν και στους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης και συγκεκριμένα στον κ. Θανάση Κολλαλά  που επιμελήθηκε τα σκηνικά και τα κοστούμια και στον κ. Παναγιώτη Κουντουρά που ήταν υπεύθυνος για τη  τεχνική υποστήριξη και το σχεδιασμό των φώτων.
Μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κα Σοφία Μαυρίδου, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους διαβεβαιώνοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα συνεχίσει να εργάζεται προκειμένου να προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα να παρακολουθούν και να συμμετέχουν σε ποιοτικά πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα τα οποία, όπως τόνισε, «αποτελούν τη μόνη δημιουργική διέξοδο σε μια εποχή με οξύτατα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα». Ευχαρίστησε επίσης από καρδιάς τους συντελεστές της παράστασης καθώς και την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο του Κέντρου Πολιτισμού κα Άννα Μυκωνίου  που εργάστηκαν ακούραστα, με ζήλο και ενθουσιασμό για την επιτυχία της παράστασης.