Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ημερίδα για τη φροντίδα του διαβητικού ποδιού διοργανώνει το τμήμα Ποδολογίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας

Για τις τεχνικές εξειδίκευσης και την πλήρη επιστημονική προσέγγιση της ποδολογίας όσον αφορά τη φροντίδα του διαβητικού ποδιού θα μιλήσουν ειδικοί επιστήμονες στην ημερίδα
Ποδολογίας που διοργανώνει, με ευαισθησία και διάθεση προσφοράς στα θέματα του Τομέα Υγείας, ο Τομέας Ομορφιάς του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, ειδικότητα «Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου, 10.30 – 14.00, στην αίθουσα Διαλέξεων του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, Εγνατία 2-4.  

Το διαβητικό πόδι είναι μια από τις συχνές επιπλοκές του σακχαρώδους διαβήτη και οι επιπλοκές που παρουσιάζονται λόγω της ασθένειας του διαβήτη μπορούν να προληφθούν με την κατάλληλη περιποίηση και φροντίδα από ιατρούς και τεχνικούς αισθητικής ποδολογίας.

Ομιλητές της ημερίδας θα είναι οι:

Νικολαΐδης Αθανάσιος, τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων – Νοσηλευτής, με εξειδίκευση στη φροντίδα διαβητικού ποδιού στο Διαβητολογικό Κέντρο του Γ.Ν. Παπαγεωργίου. Θέμα: «Διαβητικό πόδι - αίτια - διάγνωση -φροντίδα – θεραπεία» 
Ματοπούλου  Έλενα,  ποδολόγος με εξειδίκευση στο διαβητικό πόδι. Θέμα: «Η προσέγγιση της ποδολογίας στο  διαβητικό πόδι».
Δρ Μαρία Μήτσιου, καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής, φυσικοθεραπεύτρια, διδάκτωρ ΑΠΘ. Θέμα: «Παπούτσι και ορθοπεδικά προβλήματα».

Με γνώμονα το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου, που έχει δικαίωμα στη σωστή και επιστημονική ενημέρωση σε θέματα υγείας, αλλά και των σπουδαστών της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής», που γνωρίζουν ότι οι σπουδές τους δεν αφορούν μόνο στον καλλωπισμό των άκρων, αλλά και στην άριστη υγιεινή τους, το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας διοργανώνει συχνά ημερίδες που ενισχύουν τον επαγγελματισμό των μελλοντικών αποφοίτων του.   

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας έρχονται σε επαφή με επιστήμονες και επαγγελματίες, ώστε να αποφοιτήσουν με τις περισσότερες δυνατές δεξιότητες και γνώσεις.


Πληροφορίες: 
ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406
www.iek-xini.edu.gr | www.facebook.com/iekxinithessaloniki