Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει και φέτος στις εθελοντικές δράσεις «Let’s do it Greece»!

Ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει και φέτος στις εθελοντικές δράσεις «Lets do it Greece»!

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ - ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σε ρυθμούς εθελοντισμού θα κινείται ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχοντας από 11/4 – 15/4, στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση Lets do it Greece. Επίκεντρο της φετινής συμμετοχής, αποτελεί η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού». Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων, που υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, μέσα στη σχολική μονάδα. Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.

Η φετινή συμμετοχή του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης εστιάζεται στην υποστήριξη και στη διάθεση στα σχολεία, υλικού, εξοπλισμού και εργασίας, με έμφαση σε φυτεύσεις, καθαρισμούς, εργασίες συντήρησης και ενημέρωσης, για περιβαλλοντικά θέματα.

Παράλληλα όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καθοδηγεί τους μαθητές σε δράσεις, όπως η δενδροφύτευση, η επαφή με τη φύση, οι οποίες αποτελούν ξεχωριστές δραστηριότητες, αναγκαίες και αποτελεσματικές στην κατεύθυνση δημιουργίας - από μικρή ηλικία - περιβαλλοντικής συνείδησης


Η ταυτότητα της δράσης Lets do it Greece:

Πρόκειται για μια εθελοντική εκστρατεία που ξεκίνησε από νέα παιδιά της χώρας μας, με βασικό σκοπό να διαδώσει το μήνυμα του εθελοντισμού, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε όλη τη χώρα!

Το σύνθημα της δράσης είναι «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!», στην οποία έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και υποστήριξη εκατοντάδες φορείς από όλη την Ελλάδα.
Δείτε το βίντεο προώθησης της δράσης, μοιραστείτε το και διαδώστε το μήνυμα του εθελοντισμού σε όλη την Ελλάδα!