Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

 ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ FEDHATTA
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του τουρισμού βραβεύτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, από την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων FEDHATTA, στο πλαίσιο επίσημου δείπνου που παρατέθηκε προς τιμήν του, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Την εκδήλωση προλόγισε ο δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας, ο οποίος αναφέρθηκε στον άνθρωπο, Γιάννη Μπουτάρη, και στο έργο του, αποκαλώντας τον χαρακτηριστικά «ταξιδευτή του ελληνικού τουρισμού» και «άνθρωπο που με το προσωπικό του μεράκι και την πρωτοποριακή του σκέψη άνοιξε δρόμους στην ανάδειξη της περιοχής του, ως τόπου συνάντησης των πολιτισμών».


Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Λύσανδρος Τσιλίδης, τόνισε από την πλευρά του: «Στην ουσία, ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ο οικοδεσπότης, και εμείς, οι άνθρωποι του Τουρισμού, είμαστε αυτοί που ακολουθήσαμε το κάλεσμά του».
Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε  στην ανάγκη δημιουργίας ενός συγκεκριμένου και στοχευμένου τρόπου παρουσίασης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, δίνοντας έμφαση στους τομείς της Γευσιγνωσίας και της Οινογνωσίας. Ακόμη, τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός σχεδίου τουριστικής αξιοποίησης της πολυπολιτισμικότητας της Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας τα εξαιρετικά, κατά τη γνώμη του, αποτελέσματα που επιφέρει η παραπάνω τακτική στην προσέλκυση Τούρκων και Ισραηλινών τουριστών.
Στην εκδήλωση προς τιμήν του Γιάννη Μπουτάρη, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Αν. Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο Γ. Γ. Τουρισμού, Μάκης Ζαχαράτος, ο Γ. Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας και ο Γ.  Γ. του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος. Από τη Θεσσαλονίκη, το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Ζορπίδης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και η Πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau, Δέσποινα Αμαραντίδου.