Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» - ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΩΝ ΣΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ

 Έκθεση παιδικών εικαστικών δημιουργιών με τίτλο «Δημιουργούμε και θυμόμαστε τα παιδιά του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου» διοργανώνει το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Απρίλιου 2016, στις 20.30, στο φουαγιέ του Θεάτρου του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου (Γ. Βαφόπουλου 3).
Τα έργα φιλοτέχνησαν μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων Δημοτικού, μετά από σεμινάριο ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών τους.
Το σεμινάριο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων της Πορείας Μνήμης για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης, θύματα του Ολοκαυτώματος. Τα έργα των μαθητών παρουσιάστηκαν στον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, την ημέρα της Πορείας Μνήμης (20 Μαρτίου).

Τα σχολεία και οι μαθητές που συμμετέχουν στην έκθεση, με τη στήριξη των εκπαιδευτικών είναι:
·         1o Πειραματικό Θεσσαλονίκης, Νίκος Αμανατίδης, Στ΄ τάξη
·         9o Θεσσαλονίκης, Μαρία Βλαχάκη, Ε΄ τάξη
·         67ο, Φανή Μουσούρη, Ε΄ 1, Γερακίνα Μπρούσα, Ε΄ 2, Ιωάννης Σακελλαρίου, ΣΤ΄ 1,  Χαρίκλεια Πασσίδου, Στ΄ 2, Παντελής Μάντζος, καθηγητής εικαστικών
·         25ο Ευόσμου, Ελένη Μουρτζίνου
·         Διαπολιτισμικό Κορδελιού, Ολυμπία Χρόνη, Ε΄ τάξη
·         83ο, Ελένη Γκαζντόγκα, Μαρία Καρυπίδου, Αθηνά Νάκου, Ε΄, Στ΄ τάξεις
·         61ο, Αργύριος Δρούγκας, Γεώργιος Γρηγοριάδης-Ελένη Μαραγκουδάκη Στ΄ τάξη

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 29 Απριλίου 2016 και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή κατά τις ώρες 09.00 έως 14.00 και 17.00 έως 21.00 και το Σαββάτο από 09.00 έως 14.00.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.