Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΣΥΝΑΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

 Το Σάββατο 2 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  πραγματοποιήθηκε Σύναξη Κατηχητών.

Τη Σύναξη Κατηχητών άνοιξε ο Αρχιμ. Διονύσιος Γκόλιας, Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν τα τμήματα κατήχησης και τον σχεδιασμό για την επιμόρφωση των κατηχητών και των στελεχών νεανικού έργου, γενικότερα.
Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην Διήμερη Διαμητροπολιτική Συνάντηση Στελεχών Νεότητας, που θα φιλοξενηθεί στον προσεχή Μάιο στην Κατερίνη.


Στη συνέχεια, αναλύθηκαν τα αποτελέσματα από τα φύλλα αξιολόγησης του εν χρήσει εφετινού εγχειριδίου κατήχησης. Τα αποτελέσματα παρέθεσε, ανέλυσε και σχολίασε ο Αρχιμ. Διονύσιος Ανθόπουλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξάνδρειας και Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, ο οποίος είναι και ο συντάκτης του κατηχητικού βοηθήματος.
Η Σύναξη Κατηχητών ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ο οποίος ευχαρίστησε τους κατηχητές για την κατηχητική διακονία τους.
Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στη λειτουργία των Κατασκηνώσεων και της Φιλοξενίας Παιδιών για το προσεχές θέρος και ανανακοίνωσε ότι εφέτος η εκδρομή των στελεχών του Γραφείου Νεότητας θα γίνει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Πολωνίας στο β΄ δεκαπενθήμερο Αυγούστου.
Τέλος, ενημέρωσε στους κατηχητές για τις εορτές λήξης λειτουργίας των κατηχητικών τμηάτων, όπως έχουν προγραμματισθεί από την Ιερά Μητρόπολη.