Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟ BADMINTON

Γράφει ο Ιωάννης Θ. Χατζόπουλος
Η ομάδα των κοριτσιών του Παλλατίδειου Λυκείου Σιδηροκάστρου, κατόρθωσε να βρεθεί στην τέταρτη θέση του Παγκοσμίου Μαθητικού Πρωταθλήματος Badminton, που διεξήχθη στη
Μάλτα.


Η Ελληνική σχολική ομάδα Αντιπτέρισης κατάφερε όχι μόνο να ξεπεράσει κάθε δυσκολία και κόντρα στα προγνωστικά να πετύχει μια σπουδαία επιτυχία, σε εποχές δύσκολες όπως η σημερινή που βιώνει ο ελληνικός ερασιτεχνικός αθλητισμός, αλλά να πρωταγωνιστεί και σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Συγκεκριμένα, η ομάδα των κοριτσιών του Παλλατίδειου Λυκείου Σιδηροκάστρου, που εκπροσώπισε την Ελλάδα , κατόρθωσε να βρεθεί στην τέταρτη θέση του Παγκοσμίου Μαθητικού Πρωταθλήματος Badminton, που διεξήχθη στη Μάλτα, καθώς δεν κατάφερε τελικά να κερδίσει στον μικρό τελικό την πανίσχυρη ομάδα της Γερμανίας.
Ένα μεγάλο μπράβο στα κορίτσια του Παλλατίδειου Λυκείου Σιδηροκάστρου Ζωή Αλελή, Πολύβια Τζήκα (Polyvia Tzika), Ειρήνη Γκουγκλέρη , μαθήτριες της Β΄ Λυκείου, και Ιωάννα Καραπετρίδου, μαθήτρια Α΄ Λυκείου, καθώς και σε όλο το team Vasilis Kiomourtzidis Vasilis Xanthou ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Victoria Hatzina.
Ευθύνη όλων ,να αξιοποιήσουμε την μεγάλη επιτυχία και τις εμπειρίες των παιδιών διασφαλίζοντας ένα ακόμα καλύτερο μέλλον σε όλα τα παιδιά .
Για την ιστορία, και την σημασία της ελληνικής επιτυχίας του μικρού σχολείου από την ακριτική πόλη του Σιδηροκάστρου, την πρώτη θέση κατέλαβε η Ταϊπέι η οποία νίκησε την Κίνα στον τελικό ενώ σχολεία από Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία , Βραζιλία κ.τ.λ. έμειναν εκτός 4άδας !


Εκφράζω πραγματικά την περηφάνια μου για τους αθλητές που τιμούν με τις επιδόσεις και το ήθος τους την πόλη μας, αλλά και τους αθλητές που τιμούν το Δήμο και την πατρίδα μας σε διεθνείς αγώνες.
Οι μαθήτριες που διακρίθηκαν οφείλουμε να τις βραβεύσουμε σε μια εκδήλωση με μεγάλη σημασία και πολλά μηνύματα ώστε να γίνουν πρότυπα στον περίγυρό τους, στενό και ευρύτερο Φώτιος Δομουχτσίδης
Τα υγιή πρότυπα τα οποία αυτές οι αθλήτριες προβάλλουν στην κοινωνία και η συμβολή τους, με τις πράξεις τους, ώστε η νέα γενιά να βγάλει τη χώρα από το πολιτιστικό και οικονομικό τέλμα στο οποίο βρίσκεται σήμερα, οφείλουμε να τα τιμήσουμε
Ο Δήμος μας οφείλει να βραβεύσει και να επαινέσει αξίες, πράξεις και επιδόσεις που τιμούν τον άνθρωπο και προάγουν την ανάπτυξη της κοινωνίας.
Για κάθε Δήμο ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η κοινωνική πολιτική αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο δράσεων που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ζωής των πολιτών. Και παρ’ όλης της δύσκολης οικονομικής περιόδου που διανύουμε η οποία επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος πρέπει να στηρίζει τόσον οικονομικά, όσο και με άλλους τρόπους, όλα τα Σωματεία τα οποία προσφέρουν υγιή ενασχόληση στους νέους μας, μέσα από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.







http://grafida-sintikis.blogspot.gr/