Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕ.ΘΕ.Α Β. ΕΛΛΑΔΟΣ ΦΑΙΔΩΝ ΚΑΛΟΤΕΡΑΚΗΣ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο απευθύνει ο Όμιλος Ζευγαριών της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης που διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Τα ναρκωτικά δεν είναι το
πρόβλημα, η εξάρτηση είναι" και ομιλητή τον Διευθυντή του ΚΕ.ΘΕ.Α Βορείου Ελλάδος Φαίδωνα Καλοτεράκη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου, στις 8:30μ.μ., στο Σχολικό Κτίριο της Εκκλησίας (Νικομηδείας 38). Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά.
Με το διττή του ιδιότητα, Θεολόγος - Ψυχολόγος και Καλλιτέχνης - Μουσικός, ο Φαίδων Καλοτεράκης υπόσχεται ένα καθηλωτικό τρίωρο με τα ιδιαίτερα χαρίσματά του να ξεδιπλώνονται μεταξύ λόγου και μουσικής. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα αναπτύξει το θέμα " Τα ναρκωτικά δεν είναι το πρόβλημα η εξάρτηση είναι", μέσα από την εργασιακή του εμπειρία και θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις. Θα ακολουθήσει ένα μικρο διάλειμμα για καφέ και στο δεύτερο μέρος θα υπάρξει μουσική βραδιά με τον Φαίδωνα στις αγαπημένες μουσικές του συνθέσεις. Μαζί του παρέα θα είναι οι τρεις εξαίρετοι μουσικοί: ο Σταύρος Νικολάου στο Πιάνο, ο Στέφανος Καλοτεράκης στην κιθάρα, και ο Αλέξανδρος Κανταρτζής στο Βιολί. 
"Μέσα σε μια ατμόσφαιρα παρέας και επικοινωνίας άλλοτε με νότες και φωνές και άλλοτε με μικρές αφηγήσεις, ο Φαίδων Καλοτεράκης μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε μαζί του και να ανέβουμε ψηλά έστω και για λίγο, " Πιασμένοι από το χέρι ...Μαζί να στήσουμε χορό..." Τι λέτε...; Σας περιμένουμε όλους μαζί με τους φίλους σας", σημειώνουν οι διοργανωτές.

Το βιογραφικό του Φ. Καλοτεράκη σε πρώτο ενικό:
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1959.
Αποφοίτησα από το 10ο Λύκειο Αρένων και έκανα μουσικές σπουδές στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Σπούδασα Θεολογία, Φιλοσοφία και Ψυχολογία.
Από το 1980 εργάζομαι σε οργανισμούς απεξάρτησης.
Έχω την ευθύνη των προγραμμάτων και των δράσεων του ΚΕΘΕΑ στη Βόρειο Ελλάδα και το εκπροσωπώ σε διεθνείς οργανισμούς (ΟΗΕ, VNGO, IFNGO). Είμαι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων ( EFTC).
Υπήρξα συντονιστής της θεματικής ενότητας για τις εξαρτήσεις στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης και είμαι μέλος της ομάδας εργασίας του Δήμου για την πρόληψη των εξαρτήσεων και της νεανικής παραβατικότητας.
Είμαι συνθέτης με πλούσια δισκογραφική και συναυλιακή δραστηριότητα.
Ασχολούμαι με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ως έφορος των τμημάτων τζούντο, ράγκμπι και χόκεϋ του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ενώ έχω διατελέσει αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών (ΕΟΠΑΓ).
Υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Μπουτάρη.
Είμαι παντρεμένος και έχω τέσσερα παιδιά.