Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Την Κυριακή 17 Απριλίου καθαρίζουμε την παραλία Αλυκών Κίτρους

Την Κυριακή 17 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο τρίτος και τελευταίος για φέτος εθελοντικός καθαρισμός στο πλαίσιο της 6ης Εκστρατείας Εθελοντικών Καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο
Δέλτα Αξιού. Αυτή την Κυριακή το ραντεβού θα δοθεί στην παραλία Αλυκών Κίτρους, στις 10 το πρωί, μπροστά στην είσοδο της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές.
Στόχος είναι να καθαρίσουμε την παραλία μπροστά από την εταιρεία Ελληνικές Αλυκές, όπου συγκεντρώνονται πλαστικά σκουπίδια που ξεβράζει η θάλασσα, αλλά και μεγάλες ποσότητες διχτυών που χρησιμοποιούνται στις μυδοκαλλιέργειες. Η περιοχή ανήκει στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα σε συνεργασία με το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, ενώ θα συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Υψηλάντης», η περιβαλλοντική οργάνωση της Κατερίνης «Μητέρα Γη», ο Σύλλογος Φίλων Ελεύθερης Κατάδυσης και Υποβρύχιας Αλιείας «Τρίτωνες», οι Ελεύθεροι Ποδηλάτες Κατερίνης και ο Σύλλογος Εθελοντισμού Μεθώνης "Η Κυψέλη". Επίσης, η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας καθαρισμών Lets Do It Greece.
Καλούνται οι εθελοντικές ομάδες, οι τοπικοί σύλλογοι και τα σχολεία να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 2310 794811. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης: www.axiosdelta.gr.