Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Άρθρο Αντώνη Ζαρκανέλα: Η Ελλάδα έγινε το HOT SPOT της Ευρώπης!

ΜΙΑ ΧΩΡΑ. ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΥΠΕΡ-HOT SPOT. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Αντώνης Ι. Ζαρκανέλας
π. Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης
Νομαρχίας Θεσσαλονίκης


«Μωραίνει Κύριος ους βούλεται απολέσαι». Μια ρήση με πλήρη εφαρμογή σ’ αυτά που περνούμε. Κλασσικό παράδειγμα αποτελεί η φιλολογία και η εφαρμοσμένη πολιτική που ακολουθήθηκε από την πρώτη Αριστερά κυβέρνηση και το κυβερνόν κόμμα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.
Η ίδια η μόνη μεγαλόψυχη, πονόψυχη και αλληλέγγυα Κυβέρνηση, στο όνομα των διεθνών Συμφωνιών και Συμβάσεων αλλά και των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της χώρας, έκανε ό,τι μπορούσε για να τις ερμηνεύει ιδεοληπτικά και να τις εφαρμόζει παραβαίνοντάς τις. Και δεν φθάσαμε εδώ επειδή έτσι ήταν το πεπρωμένο μας, ή επειδή η τύχη το έφερε, αλλά γιατί μας οδήγησαν εδώ οι ιδεοληψίες αυτών που μας κυβερνούν.
Δεν είναι τυχαίο ούτε ήταν το πεπρωμένο μας η Ελλάδα να καθιερώνεται ως το ΥΠΕΡ-ΗΟΤ SΡΟΤ της Ευρώπης. Με τις ενέργειες και τη συνδρομή της Ελληνικής κυβέρνησης και της άρχουσας πολιτικής τάξης, της  άκρας Αριστεράς δηλαδή, η Ελλάδα παίρνει τη θέση που η Κυβέρνηση της έκανε το παν για να της αποδοθεί. Είναι γεγονός πως προσπάθησε πολύ η πρώτη φορά Αριστερά κυβέρνηση γι αυτή την επιτυχία. Και γνώριζε και ο Ελληνικός Λαός τις απόψεις της για το θέμα όταν ψήφιζε. Επομένως ας μην παραπονιέται.
            Η «επιτυχία» αυτή ανήκει αποκλειστικά και δικαιωματικά στην κυβέρνηση αυτή. Φέρνει ανεξίτηλα τη σφραγίδα της και των κομμάτων που την απαρτίζουν. Το κόμμα αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ, από την αρχή ακόμη, και τα στελέχη, βουλευτές του κλπ., αργότερα, με «την ορμή του νεοφώτιστου» απαγόρευε από τους συνομιλητές τους πολιτικούς, δημοσιογράφους κλπ. ακόμη και τη χρήση της λέξης «μετανάστης». Εγκαλώντας, μάλιστα, όλους όσους χρησιμοποιούσαν τη λέξη «μετανάστης», με εκείνον τον αριστερό αυταρχισμό και υπεροψία που προέρχεται από την αυθεντία την οποία θεωρεί ότι εκφράζει ο καθένας τους.
Δεν έμεινε όμως σ΄ αυτό. Όταν έγινε κυβέρνηση και παραβαίνοντας τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που έγιναν δεκτές και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ολόκληρο το 2015 έδινε ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους αδιαφόρως, πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες, και κατά παράβαση των Διεθνών Συμφωνιών.
Προφανώς και το γνώριζε αυτό η Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αφού το δήλωναν Υπουργοί του (π.χ η κ. Τασία, ο κ. Καμμένος). Ή μήπως δεν γνώριζε η Κυβέρνηση, οι αρμόδιοι Υπουργοί ότι ολόκληρο το 2015 οι αρμόδιες υπηρεσίες και υπάλληλοι δίνανε σε όλους, αδιαφόρως, «χαρτιά»; Ότι ουσιαστικά είχαμε ανοίξει διάπλατα τα σύνορα; Τι έκανε για να διορθωθεί η κατάσταση και να μην εκθέτουν την χώρα κάποιοι κακοί και επίορκοι υπάλληλοι; Τώρα που αποδείχθηκε ότι δεν εφαρμόστηκαν οι Διεθνείς κανόνες από τους υπαλλήλους, διατάχθηκε, τελικά, Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) εναντίον τους; Μήπως εφάρμοζαν απλώς τις εγκυκλίους των πολιτικών τους Προϊσταμένων;
Οι εταίροι μας της Ευρώπης, μάς προειδοποίησαν, μας έκρουσαν τον κώδωνα, μας έδιναν τεχνική βοήθεια για να γίνεται καλλίτερα η δουλειά της καταγραφής κλπ αλλά δεν την αποδεχόμασταν μήπως και μας καταλάβουν γι΄αυτά που θέλαμε να κάνουμε...
Όμως οι εταίροι μας, όλο αυτόν τον καιρό, και αφού μελέτησαν και αξιολόγησαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα των ανθρώπων που έφθαναν στη χώρα τους μέσω της Ελλάδος το 2015, ιδιαίτερα μετά το φονικό στο Παρίσι, φαίνεται πως πείσθηκαν ότι τους κοροϊδεύαμε καθώς ένα μεγάλο ποσοστό, λίγο πάνω από το 40%, δεν δικαιούνταν αυτών των εγγράφων αφού δεν ήταν πρόσφυγες αλλά απλώς μετανάστες, γι αυτό και έκλεισαν τα σύνορα. Θυμήθηκαν, φαίνεται, και τις απειλές μας ότι θα κατακλύζαμε την Ευρώπη με τζιχαντιστές, ανοίγοντας τα σύνορά μας. Έτσι έκλεισαν τα δικά τους.
Φθάσαμε εδώ συνειδητά. Δεν μας τιμωρούν οι εταίροι μας. Ήταν επιλογή μας. Αυτή την κατάληξη οι Συριζαίοι θα πρέπει να τη θεωρούν επιτυχία τους. Είναι όντως δική τους. Τους ανήκει δικαιωματικά.. Θα πρέπει να είναι περήφανοι..
 Το τί θα γίνει από εδώ και πέρα, προφανώς και δεν θα αφορά μόνον τους Συριζαίους του 5%, τους «πούρους» Συριζαίους αλλά και όλους εκείνους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλους μας. Ήθελαν να αλλάξουν προς το καλλίτερο την Ευρώπη και πέτυχαν να  τους δοθεί από την Ευρώπη, αυτό που επιθυμούσαν: Να διαχειριστούν τις ψυχές των  δύστυχων αυτών υπάρξεων που τις προσκάλεσαν να έρθουν και να ταλαιπωρηθούν σε μια ανίσχυρη, αδύναμη και ανοργάνωτη χώρα..
H «πρωτοπορεία», πάντως, το μεγαλείο της επιτυχίας της κυβέρνησης, συνίσταται στο ότι θα εκμεταλλευτούμε τους Σύριους που έχουν λεφτά και θα «κάνουν τζίρο απίστευτο», όπως είπε η κ. Τασία, αλλά θα δημιουργηθούν και «νέες θέσεις εργασίας»  όπως είπε ο κ. Μουζάλας, συμβάλλοντας έτσι και στην τόνωση της οικονομίας και  το «κτύπημα» της ανεργίας…Μπράβο τους.