Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της Α/ θμιας Εκπ/σης Πιερίας πραγματοποίησε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής που γιορτάζεται στις 3 Μαρτίου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου ως κομβικός συνεργάτης στο Εθνικό
Θεματικό Δίκτυο «Άγρια Πανίδα σε κίνδυνο» που συντονίζει το ΚΠΕ Καρπενησίου πραγματοποίησε  από κοινού με το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πιερίας Αμανατίδου Μαργαρίτα ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της Α/ θμιας Εκπ/σης Πιερίας.




Συντονιστές της δράσης ήταν εκ μέρους του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου η Μπεκιροπούλου Βικτωρία, υπεύθυνη Λειτουργίας του Κέντρου και εκ μέρους του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου η Νασοπούλου Θέμις, οικοξεναγός του Φορέα.

Στόχος των επισκέψεων  ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν  κάποια από τα είδη της Άγριας Πανίδας του Ολύμπου, να μάθουν τις συνήθειές τους, να κατανοήσουν τους κινδύνους που τα απειλούν ώστε να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία τους. 


Οι επισκέψεις περιελάμβαναν παρουσίαση σε ppt ειδών πανίδας του Ολύμπου που βρίσκονται υπό προστασία, κατασκευή μάσκας άγριου ζώου και κινητικά παιχνίδια (κάρτες- εικόνες ζώων και «αερόστατο» ) που σχετίζονταν με το θέμα των επισκέψεων.  


Από τα 13 σχολεία που δήλωσαν επιλέχθηκαν το 1ο Δημ. Λεπτοκαρυάς, το 18ο Δημ. Κατερίνης, το 19ο Δημ. Κατερίνης και το 1ο Δημ. Λιτοχώρου. Διακόσιοι πενήντα έξι (256) μαθητές συμμετείχαν στη δράση δείχνοντας τρομερό ενδιαφέρον και διάθεση. Η δράση και στα τέσσερα σχολεία ήταν απόλυτα επιτυχής ως προς τους στόχους που αρχικά είχαν τεθεί.


Ευχαριστούμε όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με την Άγρια πανίδα σε κίνδυνο του Ολύμπου,  για το ενδιαφέρον  και το ζήλο που επέδειξαν.




 ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου
Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου