Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Στις 8 Μαρτίου γιορτάζει η μάνα,η γυναίκα,η κόρη,η σύζυγος.
Κάθε χρόνο τιμάμε την 8η Μάρτη,ως ημέρα μνήμης του γυναικείου
κινήματος,σε ανάμνηση των αγώνων των γυναικών που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες δουλειάς,στη Νέα Υόρκη του 1857.
Παρά τα βήματα που έχουν γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο για τη γυναικεία ισότητα,σε αρκετές ακόμα χώρες ο ρόλος της γυναίκας είναι υποβαθμισμένος.
Ακόμα και στις ανεπτυγμένες χώρες η γυναίκα,παρά τη θεωρητική και νομική εξίσωση,γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και θύμα βίας.
Στη σημερινή εποχή της κρίσης και της ανεργίας η γυναίκα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά και ποικίλα προβλήματα.
Στην Ελλάδα των μνημονίων το ποσοστό ανεργίας των γυναικών είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό των αντρών.
Στην Ευρώπη του 21 αιώνα οι γυναίκες αμείβονται με χαμηλότερους μισθούς απ΄ότι οι άντρες.
Σήμερα όμως οφείλουμε η σκέψη μας να είναι κοντά στη γυναίκα,μάνα πρόσφυγα-μετανάστρια που στην αγκαλιά της κρατά και κουβαλά το παιδί της από τη Συρία μέχρι την Ευρώπη.
Στη γυναίκα,μάνα πρόσφυγα-μετανάστρια που αντιμέτωπη με τα παιχνίδια των κυβερνήσεων,αναγκάζεται να διαβεί <<θανατηφόρες>> θάλασσες και να δώσει τον αγώνα,το μεγάλο,για την επιβίωση του παιδιού της,αναζητώντας λίγο φαγητό,φάρμακα,στέγη και όλα τα αυτονόητα,έχοντας να αντιμετωπίσει συρματοπλέγματα.
Ο Δήμος Αλεξάνδρειας σε αυτή τη δύσκολη εποχή προσπαθεί να βρίσκεται αρωγός και συμπαραστάτης στις ευάλωτες ομάδες γυναικών του Δήμου μας κοντά στις μητέρες μονογονεικών οικογενειών,τις μητέρες παιδιών με αναπηρίες, τις πολύτεκνες,τις άνεργες.
Η Δημοτική Αρχή Αλεξάνδρειας σεβόμενη και τιμώντας το ρόλο,τη δράση και τον αγώνα της γυναίκας για ισοτιμία των δύο φύλων,προσπαθεί να οργανώσει δομές και να παρέχει διευκολύνσεις με τη (δημιουργία βρεφικών-παιδικών σταθμών,ασφαλών Παιδικών χαρών κ.α.) που θα της επιτρέψουν να ανταποκριθεί στο ρόλο της και την υψηλή αποστολή της.
Πιστεύουμε ότι οι γυναίκες μπορούν και πρέπει να πάρουν το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους στα χέρια τους και να γίνουν πρωταγωνίστριες στη ζωή τους.