Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Συνεργασία αλληλέγγυων για το προσφυγικό και συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας

Συνεργασία αλληλέγγυων για το προσφυγικό
     Την περασμένη εβδομάδα έγινε έκκληση στις τοπικές ομάδες αλληλεγγύης για μια κοινή συνάντηση έτσι ώστε να υπάρξει συντονισμός των προσπαθειών όλων μας. Στην συνάντηση αυτή
παρευρέθηκαν τρεις ομάδες: η Κίνηση Αλληλεγγύης εθελοντών Κατερίνης «ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ», η Κοινωνική κουζίνα αλληλεγγύης Κατερίνης και ο φιλόπτωχος σύλλογος «Η ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ» καθεμία από τις οποίες κουβαλάει το δικό της έργο σε διαφορετικούς τομείς. Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί με τοπικούς επιχειρηματίες και εθελοντές ώστε να παράξουμε  μεγαλύτερο και αποτελεσματικότερο έργο απέναντι στο πρόβλημα που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό με το κλείσιμο των συνόρων από την πλευρά των Σκοπίων. Ως συνέπεια του κλεισίματος 14.000 άνθρωποι στοιβάζονται αυτή τη στιγμή στα σύνορα Ελλάδας Σκοπίων στην Ειδομένη σε άσχημες συνθήκες και άλλοι περνούν μέρες ολόκληρες μέσα στα λεωφορεία που τους μεταφέρουν χωρίς τα απαραίτητα (τροφή και νερό), διανυκτερεύοντας σε διάφορα μέρη της Ελλάδας ένα εκ των οποίων και η Σκοτίνας Πιερίας. Καλούμε όλες τις αλληλέγγυες ομάδες, τους πολίτες και τους επαγγελματίες της Πιερίας να μας βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας. Επίσης καλούμε τον Δήμο Κατερίνης να αναλάβει να συντονίσει όλες τις ομάδες και τους φορείς της πόλης καθώς έχει την εμπειρία και την δύναμη να το πράξει μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης για την υλοποίηση του ΤΕΒA (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους άπορους) γιατί η κατάσταση μέρα με τη μέρα χειροτερεύει. Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη!
Είδη προς συλλογή:
 Μακαρόνια (κατά προτίμηση πένες ή κοφτά), ρύζι, όσπρια, σάλτσες ντομάτας, νερά μικρά, χυμούς ατομικούς, κρουασάν, μπάρες δημητριακών, παστέλια, μπισκότα, μαρμελάδες, μερέντες, βρεφικές τροφές σε βαζάκια, κονσέρβες με μαγειρεμένο φαγητό (όχι χοιρινό) , γάλατα βρεφικά, Νουνού (απλά και 6+) και μακράς διάρκειας (συντήρηση εκτός ψυγείου), μωρομάντηλα, πάνες βρεφικές (όλα τα νούμερα), σερβιέτες, σκηνές ,παπούτσια αθλητικά,  κάλτσες, σκουφιά και κασκόλ.
Σημεία συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας:
•Κίνηση Αλληλεγγύης εθελοντών Κατερίνης «ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ» :
 Κολινδρού 3 κάθε Τετάρτη 18:00 με 20:00, τηλέφωνο επικοινωνίας: 6976590360
Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης :
Σαρανταπόρου 26 (απέναντι από το κέντρο Μικρασιατών),
Καθημερινές 18:00 με 21:00 και Σάββατο 10:00 με 14:00,

τηλέφωνο επικοινωνίας 6973352033