Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΕΡΓΟΤΑΞΙΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Τα εργοτάξια στα οποία εκτελούνται εργασίες ανέγερσης δύο νέων συγκροτημάτων νηπιαγωγείων, στην 4η και την 5η Δημοτική Κοινότητα, επέβλεψε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών
Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων.
          Τα αντίστοιχα οικόπεδα βρίσκονται στην περιοχή που περιβάλλεται από τις οδούς Πεστών – Υμηττού - Τζουμαγιάς, όπου θα στεγαστούν το 20ο και 84ο νηπιαγωγείο καθώς και στη συμβολή των οδών Αετοράχης και Κοντογούρη, όπου θα στεγαστούν το 14ο και 73ο νηπιαγωγείο.   
           Το πρώτο συγκρότημα περιλαμβάνει ισόγειο κτίριο ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού με υπόγειο, εμβαδού 760 m2, για τις στεγαστικές ανάγκες των αντίστοιχων νηπιαγωγείων στην περιοχή της 4ης Δημοτικής Κοινότητας. Το κτίριο προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου του 2016 και η συνολική δαπάνη κατασκευής ανέρχεται σε 1.091.000 €.


         Το δεύτερο συγκρότημα θα αποτελείται από ισόγειο κτίριο με υπόγειο, εμβαδού 320 m2, για τις στεγαστικές ανάγκες των νηπιαγωγείων της περιοχής, στην 5η Δημοτική Κοινότητα. Οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2016 και η συνολική δαπάνη κατασκευής  ανέρχεται σε 578.000€.
         Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση κανονιστικών αποφάσεων ρύθμισης κυκλοφορίας (πεζοδρομήσεις ήπιας κυκλοφορίας, μονοδρομήσεις, διαχείριση στάθμευσης) ώστε οι περιοχές να αποτελέσουν πρότυπα διαμόρφωσης σχολικών δακτυλίων για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών και των συνοδών τους στα συγκροτήματα και για τη δημιουργία συνθηκών βιώσιμης  κινητικότητας.