Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Παρεμβάσεις από την ΠΕ Πιερίας για τη συντήρηση της Π.Ε.Ο. Κατερίνης – Αιγινίου- Όρια Νομού με Αλεξάνδρεια

 Σημαντικές παρεμβάσεις από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας  για τη συντήρηση  της υφιστάμενης Π.Ε.Ο.  Κατερίνης – Αιγινίου- Όρια Νομού με Αλεξάνδρεια


Σοφία Μαυρίδου: « Με ικανοποιητικούς ρυθμούς υλοποιείται  το τεχνικό  πρόγραμμα  της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για τη συντήρηση - αποκατάσταση του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της. Η πρόοδος των εργασιών απαραίτητες για την ασφαλή κυκλοφορία και τη βελτίωση των υποδομών της Πιερίας  και εντός των χρονοδιαγραμμάτων είναι σημαντική»

Με  αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται  από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  σημαντικές εργασίες ασφαλτόστρωσης με σκοπό τη συντήρηση της υφιστάμενης Π.Ε.Ο. Νο1 ( Κατερίνης – Αιγινίου- Όρια Νομού με Αλεξάνδρεια).

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο  του έργου «Συντήρηση Εθνικού Οδικού Δικτύου ευθύνης της τέως ΠΚΜ στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Α΄ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ 2013: Συντήρηση ασφαλτικών οδοστρωμάτων και στοιχείων ασφαλείας Π.Ε.Ο. Νο 1».


Έως  σήμερα έχουν ολοκληρωθεί  εργασίες  ασφαλτόστρωσης  αρχής γενομένης από τα όρια του Νομού με Αλεξάνδρεια έως την Κατερίνη  σε τμήματα  του δρόμου που  υπήρχε μεγαλύτερη φθορά στο οδόστρωμα. Συνολικά, τα τετραγωνικά μέτρα που έχουν ασφαλτοστρωθεί είναι  18.165,00 μ2.

Μεγαλύτερη έμφαση  δόθηκε στο τμήμα  από Όρια Νομού  με Αλεξάνδρεια έως  τον κόμβο της Αγαθούπολης, καθώς λόγω της διέλευσης μεγάλων οχημάτων,  η καταπόνηση του οδοστρώματος είναι ιδιαίτερα έντονη.

Οι  εργασίες που  απομένουν για την ολοκλήρωση του έργου είναι η κατασκευή  μικρών τεχνικών για την απορροή των όμβριων υδάτων , η τοποθέτηση πινακίδων και η διαγράμμιση των τμημάτων πού ασφαλτοστρώθηκαν.  Ο  χρόνος περαίωσης των παραπάνω εργασιών  υπολογίζεται σε δύο μήνες.

Το  έργο  χρηματοδοτείται  από την ΚΑΠ της Π.Ε. Πιερίας   με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 560.000,00€ μαζί  με  ΦΠΑ 23%.