Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Απόλλων Λάρισας-Πύδνα Κίτρους 1-2 παρ. (1-1 καν) HD Κύπελλο Ερασιτεχνών. Του "έκλεψε" τη λύρα η Πύδνα

Του Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)
«Έκλεψε» τη λύρα του θεού Απόλλωνα (Λάρισας) η Πύδνα Κίτρους στην παράταση (2-1) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου ερασιτεχνών, στη νέα αποκλειστικότητα του
Μetrosport.gr για τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια, σε μία επεισοδιακή αναμέτρηση, στο ιστορικό και πάλαι ποτέ ένδοξο Αλκαζάρ, στην πρώτη ήττα των γηπεδούχων σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή περίοδο.
Παρά τη διαφορά κατηγορίας, ο Απόλλων Λάρισας δικαιολόγησε την αγωνιστική του παρουσία, εντός και εκτός Λάρισας και έχασε ευκαιρίες να προηγηθεί, με την Πύδνα να διατηρεί την υπεροχή στο χώρο του κέντρου, την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με το Σαβελίδη να χάνει την ευκαιρία του α' ημιχρόνου, πριν ο Μακράκης, σκοράρει σε μία υποδειγματική αντεπίθεση. Ο Απόλλων ισοφάρισε, λίγα λεπτά μετά, με τον Σκούπρα. Η αποβολή για τον Απόλλωνα, στα μισά του 2ου ημιχρόνου, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων (εννιά κίτρινες και μία κόκκινη ο συνολικός απολογισμός). Η συνέχεια βρίσκει τους γηπεδούχους, του Μιχάλη Ζιώγα, ν' αμύνονται μαζικά, με όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει και τους φιλοξενούμενους, του Απόστολου Στύλου, να καταφέρνουν να πετύχουν το χρυσό γκολ, με τον ίδιο σκόρερ, στο 2ο μέρος της παράτασης, αν και ο Απόλλων είχε τη must win ευκαιρία του να ισοφαρίσει. 


Highlights: ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, που απομακρύνει παίρνοντας στην αγκαλιά το ball boy-γιο του από τη σύρραξη, που επέφερε την ολιγόλεπτη διακοπή -που ευτυχώς έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και της αστυνομίας στον πάγκο του Κίτρους- στην πιο δραματική και συναισθηματικά φορτισμένη εικόνα της χρονιάς, η πιο πολυπληθής, εντός έδρας, παρουσία των φιλάθλων της τοπικής ομάδας, ο μαθητής της Α' γυμνασίου και ποδοσφαιριστής της Κ15 του Απόλλωνα και της μεικτής Λάρισας, Βασίλης Ζαχαράκης, για τις πολύπλευρες γνώσεις του και την πολύτιμη συνδρομή στο ρεπορτάζ, οι διαμαρτυρίες, οι λεκτικές προκλήσεις και οι διάλογοι διαιτητή, παικτών και βοηθού, ο πανηγυρισμός του σκόρερ στο 2ο γκολ, η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα που είχαν την τιμητική τους, λόγω καταγωγής της διαιτητικής τριπλέτας στις ατάκες των φιλάθλων, μαζί με άλλες χιουμοριστικές και «μακάβριες» («θα σου φέρω φτυάρι να σκάψεις το λάκκο σου!»), οι αποκρούσεις των τερματοφυλάκων, τα τακουνάκι ευκαιρία του Κυπαρίσση, οι ακαδημίες του Απόλλωνα, όλων των ηλικιών και η σταθερή τους ποδοσφαιρική προτίμηση στον Απόλλωνα και στην ΑΕΛ παρακαλώ!

Man of the match: ο Σπ. Μακράκης του Κίτρους σκόραρε δύο φορές και με τις τοποθετήσεις του μέσα στη μεγάλη περιοχή και την αποτελεσματικότητά του, σε συνδυασμό με την ταχύτητά του, δικαιούται τον τίτλο


Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com