Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ:Αντικατάσταση κυψελών και Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας για το έτος 2016

« Αντικατάσταση κυψελών και Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας για το έτος 2016»


Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Πιερίας ενημερώνει τους μελισσοκόμους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ότι συνεχίζονται οι δράσεις ‘’αντικατάσταση κυψελών’’ και ‘’οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας’’. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι προκειμένου να ενταχθούν στις δράσεις πρέπει να υποβάλουν αίτηση είτε απευθείας στο Κέντρο Μελισσοκομίας Δυτικής Μακεδονίας στη δ/νση ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ & ΦΥΤΟΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ-ΤΜΗΜΑ ΦΥΛΛΟΒΟΛΩΝ, ΟΠΩΡΟΦΟΡΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ Σ.Σ.ΝΑΟΥΣΑΣ 38,   Τ.Κ.590 35 – ΝΑΟΥΣΑ, είτε μέσω του Μελισσοκομικού Συλλόγου Πιερίας μέχρι της 30 Απριλίου 2016.
1.    Για την υλοποίηση της δράσης «Αντικατάσταση Κυψελών», ενισχύεται η δαπάνη για την προμήθεια καινούργιων κυψελών αξίας μέχρι 30,00 ανά κυψέλη (από ξύλο) ενώ μπορεί να αντικατασταθεί ποσοστό μέχρι και 10% των κατεχόμενων κυψελών ανά μελισσοκόμο.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης στη δράση έχουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, τα οποία:
α) είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης,
β) είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένου) και προσκομίζουν δικαιολογητικά αγοράς κυψελών με ημερομηνία από 1/9/2015 έως και την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης , 30 Απριλίου 2016.
2.    Για την υλοποίηση της δράσης «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», ενισχύεται η δαπάνη μετακίνησης των μελισσοσμηνών από τον συνήθη μόνιμο τόπο της μελισσοκομικής εκμετάλλευσης σε άλλον, κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου 2015 έως και την 30η Ιουνίου 2016.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης στη δράση αυτή έχουν οι επαγγελματίες αγρότες και οι συνταξιούχοι του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).
Οι παραπάνω δικαιούχοι θα πρέπει επιπλέον :
α) να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον εκατόν πενήντα (150) παραγωγικών μελισσοσμηνών,
β) να είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ (θεωρημένου)
γ) να μετακινούν τουλάχιστον 80 μελισσοσμήνη.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Πιερίας 2351351254, στο τηλ. του Μελισσοκομικού Κέντρου Δυτ.Μακεδονίας 23320 41548 και στο τηλ. του Μελισσοκομικού Συλλόγου Πιερίας 23510 31363.





Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης




ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΚΙΤΣΙΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ