Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2016

Τον καθιερωμένο απολογισμό του έργου της για τον Φεβρουάριο του 2016 ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Σε συνέχεια του επιχειρησιακού σχεδιασμού, κατά τη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών του ιστορικού κέντρου της πόλης και κατά τη διεκπεραίωση των 172 καταγγελιών που δέχθηκε η υπηρεσία, βεβαιώθηκαν συνολικά 9.047 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., στο διάστημα από την 1η έως και την 29η Φεβρουαρίου.
Παράλληλα, διεκπεραιώθηκαν 52 έλεγχοι, σφραγίσεις, μηνύσεις και λοιπές διαδικασίες (αποσφραγίσεις, επανέλεγχοι) που αφορούν Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, ενώ εξετάστηκαν 507 ενστάσεις - αιτήματα πολιτών.
Κατά τον πέμπτο μήνα επαναλειτουργίας της υπηρεσίας, οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε σταθερή βάση στις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Λεωφόρο Νίκης, Βασ. Όλγας, Εγνατία και  κατ’ αναλογία προς το διαθέσιμο δυναμικό, στις οδούς Αγγελάκη, Εθνικής Αμύνης, Αλ. Σβώλου, Παύλου Μελά, Π. Π. Γερμανού, Ι. Δραγούμη, Βενιζέλου, Βασ. Γεωργίου, στον άξονα της Αγίας Σοφίας και στην περιοχή των Λαδάδικων.
Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αστυνομία, σε συναρμοδιότητα με την ΕΛ.ΑΣ., εξυπηρετεί μέσω τηλεφωνικού ραντεβού, στον αριθμό 2313-317933, περιπτώσεις βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Το Φεβρουάριο του 2016 πραγματοποιήθηκαν 270 αντίστοιχες θεωρήσεις, με μέγιστο χρόνο αναμονής τις δύο ημέρες.

Για το μήνα Μάρτιο η Δημοτική Αστυνομία διατηρεί τον έλεγχο των κεντρικών αρτηριών της πόλης, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η πιλοτική δράση επί της οδού Ολυμπιάδος και της περιοχής Άνω Πόλης. Ταυτόχρονα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ξεκινούν οι έλεγχοι των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης, αρχικά σε συγκεκριμένους - προκαθορισμένους τομείς και σε δεύτερο χρόνο σε όλη την έκτασή της.