Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΛΩΝ Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

 Οι ξενοδόχοι πάνε μπροστά τον Πιερικό τουρισμό
Με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή μεγάλου αριθμού ξενοδόχων πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση και η κοπή πίτας της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας στην
Παραλία Κατερίνης, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.
Την  εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτερά -Λάμπρου τονίζοντας την αναγκαιότητα της συνεργασίας των ξενοδόχων τόσο μεταξύ τους όσο και με τους  τουριστικούς και θεσμικούς φορείς. Υπογράμμισε, δε, ότι η επικοινωνία πρέπει να είναι αμφίδρομη για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου. Απαριθμίζοντας τις κυριότερες δράσεις της Ε.ΞΕ.Π. κατά τη διάρκεια του έτους 2015, αναφέρθηκε στην προβολή του νομού, στην επιμόρφωση των μελών, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τα οποία βαίνουν αυξανόμενα, στις πρώτες εκτιμήσεις για τη σαιζόν του 2016 καθώς και στις πολιτικές εξελίξεις και κατά πόσο αυτές μπορούν να επηρεάσουν ή όχι το τουριστικό προϊόν μας.
Η Πρόεδρος κάλεσε σε ευρεία συστράτευση τα μέλη της Ε.ΞΕ.Π.  τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "το συλλογικό πνεύμα και η ενότητα  είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και περιστάσεις".


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γενικός  Γραμματέας  της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ηρακλής Τσιτλακίδης ο οποίος, αφού ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους καλή χρονιά, με επιτυχίες και δημιουργικότητα, αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που φέρνει το «sharing economy» στον τουρισμό, την  εκ νέου επαναξιολόγηση και αστεροποίηση όλων των ξενοδοχείων, τα οποία υποχρεούνται έως και τις 31/12/2017 να διαθέτουν πιστοποιητικό κατάταξης σύμφωνα με τις νέες διατάξεις. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Ένωση μέσα στη νέα χρονιά θα αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων με στόχο την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των μελών της, τη διαρκή ενημέρωση  και εξειδικευμένη επιμόρφωσή τους και, κυρίως, την ανάδειξη και κατοχύρωση του κλάδου στη θέση που του αξίζει, στην τοπική κοινωνία. 
Κατόπιν ο Ταμίας του Δ.Σ. της Ε.ΞΕ.Π. Νικόλαος Λαλούμης  προχώρησε στον οικονομικό απολογισμό για το έτος 2015  ευχαριστώντας τα μέλη που  με συνέπεια συνδράμουν οικονομικά στην Ένωση. Ιδιαίτερα τόνισε  ότι "η σύμπνοια και η συνεργασία είναι τα στοιχεία που θα κάνουν τον τοπικό τουρισμό να πάει πιο ψηλά".
Ως επίλογος υπήρξε η δέσμευση από όλους ότι η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας θα συνεχίσει αδιάκοπα να προασπίζεται  τα συμφέροντα των μελών της, θα φροντίζει για την  αντιμετώπιση των πολυάριθμων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και θα συνεχίσει να εργάζεται με την ίδια και περισσότερη αποφασιστικότητα και ένταση διεκδικώντας αυτά που αναλογούν στον Τουρισμό της Πιερίας.
Με την ολοκλήρωση του απολογισμού των μελών  του Δ.Σ  έγιναν τοποθετήσεις  από τους παραβρισκόμενους ξενοδόχους και  ακολούθησε η   εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μέσα σε φιλική ατμόσφαιρα. Το τυχερό φλουρί κέρδισε ο Δρούγκας Αθανάσιος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου San Panteleimon.