Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Διαμαρτυρία Συλλόγου Γονέων 2ου Δημ. Σχ. Κολινδρού για μη κάλυψη λειτουργικού κενού στην Δ΄ τάξη

Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων  2ου Δημοτικού Σχολείου & 2ου Νηπιαγωγείου Κολινδρού
Γονείς και κηδεμόνες μαθητών/τριών Δ΄ τάξης 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού



Προς: κ. Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας
Κοιν.:  1. κ. Περιφερειακό Δ/ντή  Α/Θμιας &
Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας
2. κ. Σχολικό Σύμβουλο 4ης Ε.Π. Πιερίας


Θέμα: «Άμεση κάλυψη λειτουργικού κενού στην Δ΄ τάξη του  2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού»


   Από την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 έλαβε αναρρωτική άδεια επαπειλούμενης κύησης εκπαιδευτικός του  2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού  και  μέχρι σήμερα δεν έχει αντικατασταθεί. 
   Μετά από συνάντηση και ενημέρωση από τον Διευθυντή του σχολείου μας για το θέμα, προκύπτει πως δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση  και χρονοδιάγραμμα από τους αρμόδιους φορείς για την κάλυψη του λειτουργικού κενού. Το σχολείο μέχρι και σήμερα καλύπτει εσωτερικά τις διδακτικές ανάγκες της τάξης, προσπαθώντας να  αμβλύνει κατά το δυνατόν τα παιδαγωγικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν. 
    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων αλλά και οι γονείς των δεκαεννιά (19) μαθητών/τριών της Δ΄ τάξης διαμαρτυρόμαστε  για τη μη έγκαιρη στελέχωση του τμήματος αλλά και  για την  (για δεύτερη φορά) αδιαφορία της πολιτείας για την  κάλυψη κενών που προέκυψαν. Από την 1η Νοεμβρίου 2015  έλαβε άδεια επαπειλούμενης κύησης  και άλλη εκπαιδευτικός του σχολείου  και  η θέση της δεν καλύφθηκε ποτέ αλλά υποβαθμίστηκε η λειτουργία του Ολοημέρου Τμήματος.   
    Η ίδια τάξη έχει αλλάξει δύο δασκάλες τη φετινή σχολική χρονιά αλλά και κατά την περσινή σχολική χρονιά αντιμετώπισε προβλήματα έγκαιρης στελέχωσης και άλλαξε τρεις εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
   Επειδή θεωρούμε πως η παιδεία είναι το μόνο ελπιδοφόρο στη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε και επειδή  το μέλλον των παιδιών μας θέλουμε να είναι καλύτερο από το ζοφερό παρόν που ζούμε, απαιτούμε να προβείτε στην άμεση κάλυψη του λειτουργικού κενού, προκειμένου να σταματήσει  η επί δύο συνεχόμενα σχολικά έτη ταλαιπωρία των παιδιών μας.
 
 Το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  2ου Δημοτικού Σχολείου & 2ου Νηπιαγωγείου Κολινδρού

Οι γονείς των μαθητών της Δ΄ τάξης