Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Πιερίας ονομάζεται ¨ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ¨

Και το όνομα αυτού ¨ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ¨
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Πιερίας
που βάζει πλώρη να κατακτήσει την εγχώρια και διεθνή αγορά


 Στη γη του μύθου και του θρύλου, στην αγκαλιά του Ολύμπου και των Πιερίων Ορών, μέχρι την θάλασσα του Θερμαϊκού, όπου απλώνεται η πεδιάδα της Πιερίας και καλύπτεται από ελαιώνες, εκεί χάρη στο μικροκλίμα του Ολύμπου, την αύρα του Θερμαϊκού, τα οργανοληπτικά στοιχεία του ορυκτού πλούτου της Πιερίας και το μεράκι μιας ομάδας ελαιοπαραγωγών, παράγεται ένα πραγματικά Θεϊκό πολυποικιλιακό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.



Με την επωνυμία «ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ» θα κυκλοφορεί στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο της Ομάδας Ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Ένωσης Παραγωγών. Κάτω Αγιάννη Πιερίας.

Η ομάδα προχώρησε στην καταχώρηση του εν λόγω κοινοτικού σήματος με την πιστοποίηση εμπορικού σήματος, (ονόματος και γραφικής παράστασης), από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Γραφείο Εναρμόνισης στην Εσωτερική Αγορά σήματα – σχέδια. Άλλωστε, στα άμεσα επιχειρηματικά σχεδία της ομάδας  ήταν να φτιάξουν το σήμα της ονομασίας του ελαιολάδου, για την  εξαγωγή του στην Ευρώπη προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τον τόπο παραγωγής του και την εξαιρετική του ποιότητα.



Οι στοχευμένες ενέργειες του Πρόεδρου της Ομάδας Ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη Πιερίας,  κ. Βασίλη  Γκριμούλα, απόδωσαν και έτσι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο του συνεταιρισμού, καταχώρησε κοινοτικό σήμα και την  επωνυμία «ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ».
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «ΘΕΪΚΟ ΟΛΥΜΠΟΣ» της Ομάδας Ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη Πιερίας, είναι ένα πολυποικιλιακό ελαιόλαδο ανώτερης  κατηγορίας. Παράγεται στους ελαιώνες της εύφορης γης του Ολύμπου και μόνο με μηχανικές μεθόδου. Τηρώντας τους κανόνες της  Ολοκληρωμένης Διαχείρισης -με επιβλέποντα  γεωπόνο τον κ. Αθανάσιο Κατσαμήτα, με ορθή χρήση των φυτοπροστατευτικών (ημερομηνία από την τελευταία εφαρμογή) έως τη συλλογή, συγκομίζοντας τον ελαιόκαρπο σε θερμοκρασίες 5ο εως 20ο βαθμούς κελσίου που επικρατούν στην περιοχή της Πιερίας χωρίς τραυματισμούς με ελαιόπανα και πλαστικά εξαρτήματα των ελαιοραβδιστικών να πληρούν τα όρια της νομοθεσίας για τους φθαλικούς εστέρες (καν.(ΕΚ) 10/2011) και με άριστες μετασυλλεκτικές πρακτικές, μεταφέρουν τις ελιές  στο ελαιοτριβείο σε παραγωγικές κλούβες και εξάγουν το ελαιόλαδο μέσα σε 24 ώρες από την στιγμή της συλλογής του ελαιοκάρπου, λόγου του προγραμματισμού με το ελαιοτριβείο για γρήγορη έκθλιψη του ελαιοκάρπου, πετυχαίνουν να παράγουν ένα φρέσκο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (οξύτητά<0,8%), ένα πιστοποιημένο προϊόν ολοκληρωμένης διαχείρισης, με ευχάριστη πικάντικη γεύση, οσμή φρούτου και άρωμα φρεσκοκομμένου καρπού ελιάς.


«Οι απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς είναι τέτοιες που - πέρα από την άριστη ποιότητα - ζητούνται προϊόντα με ονομασία που περικλείουν την προέλευση της κάθε περιοχής. Ήρθε η ώρα ο παγκόσμια γνωστός Όλυμπος να «βαφτίσει» τα εξαιρετικά προϊόντα της Πιερικής γης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ομάδας Ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, κ. Βασίλειος Γκριμούλας, ευχαρίστησε και εκ μέρους όλης της ομάδας παραγωγών, το δικηγόρο, κ. Κωνσταντίνο Ν.Ταούλα για την πολύτιμη συμβολή του στην κατοχύρωση του εμπορικού σήματος, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας,κ. Σοφία Μαυρίδου για την στήριξη της στην προσπάθεια για ανάδειξη του ελαιολάδου που παράγουν, τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας για την αγαστή συνεργασία που έχουν, καθώς και τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Π.Ε. Πιερίας, κ. Δημήτρη Ρουκά για, την καθοδήγηση και τη δρομολόγηση της ιδέας της πιστοποίησης του ελαιολάδου με ένα εμπορικό σήμα, που αναδεικνύει τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά των τοπικών προϊόντων που σέβονται και προσέχουν τον καταναλωτή και που  αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πιερικής ταυτότητας.