Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

300 παιδικές ψυχές χωρίς αντικεραυνική προστασία στο 10ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης

  Στο 10ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχει εντοπιστεί η απουσία της μεταλλικής κατασκευής που λειτουργεί ως
αντικεραυνική προστασία (αλεξικέραυνο).


Το πρόβλημα αντιλήφθηκαν, ήδη από την αρχή της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο του 2015 τόσο το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, όσο και η Διεύθυνση του σχολείου. Η έρευνα που έγινε από τους ανωτέρω, κατέληξε στο ότι, αυτό κλάπηκε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Από τον Σεπτέμβριο η Διεύθυνση του σχολείου έχει ενημερώσει τον Δήμο (που έχει την ευθύνη) για το πρόβλημα. Παράλληλα και το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων έχει ενοχλήσει πολλές φορές τους αιρετούς του Δήμου Κατερίνης.


Παρόλα αυτά όμως, έχει περάσει η μισή σχολική περίοδος και δεν έχει γίνει τίποτα για την αποκατάσταση του αλεξικέραυνου, στο σχολικό συγκρότημα, όπου στεγάζονται περίπου 300 παιδιά καθημερινά. Αν λάβουμε υπόψη και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, τα καιρικά φαινόμενα, γίνονται ολοένα και πιο έντονα, με ισχυρούς και πυκνούς κεραυνούς, καταλαβαίνουμε πολύ καλά την αναγκαιότητα για την επισκευή του αλεξικέραυνου. (Να αναφέρω και την υποχρεωτική ύπαρξη βάσει του νόμου για όλα τα δημόσια κτήρια; )


Τι περιμένετε κ. Δήμαρχε;
Να γίνει το κακό και μετά να κλάψουμε για τα παιδιά μας;


Μποταΐτης Γεώργιος, γονέας μαθητή του 10ο Δημοτικού σχολείου Κατερίνης.