Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ο λαός παλεύει για να μη φτάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα στη Βουλή

Παρέμβαση ενάντια στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης που επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας τα παρακάτω:


"Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αναλαμβάνοντας τη βρώμικη δουλειά , υλοποιώντας μνημόνια και ευρωενωσιακές συνθήκες, ικανοποιεί την απαίτηση του κεφαλαίου: παραπέρα κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, απαλλαγή  εργοδοσίας και κράτους από την ευθύνη τους. Ακόμα φθηνότερη εργατική δύναμη, εξοικονόμηση δισεκατομμυρίων ενίσχυσης του κεφαλαίου.

Κανείς δεν ξεφεύγει. Παλιοί και νέοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, ιδιαίτερα οι  νέοι που λόγω περιπλάνησης  μεταξύ ανεργίας - ελαστικών εργασιακών σχέσεων, θα αρκεστούν – όπως η συντριπτική πλειοψηφία – σε σύνταξη - επίδομα πείνας σε περασμένη ηλικία.

Η κυβέρνηση επικαλείται τη βιωσιμότητα άδειων ασφαλιστικών ταμείων που κατάκλεψαν όλες οι κυβερνήσεις, και η σημερινή για την ενίσχυση των επιχειρήσεων. Στέλνει νέους πελάτες στις ιδιωτικές ασφαλιστικές, με την οδηγία SOLVENCY II, τις ενισχύει με κεφάλαια για να επενδυθούν πάλι ασφαλιστικά αποθεματικά σε επενδύσεις επιχειρήσεων και χρηματιστήρια.

Η κυβέρνηση αποζητά – όπως και για το μνημόνιό της – δημοκρατική νομιμοποίηση του εγκλήματος από το Ευρωκοινοβούλιο αποκαλύπτοντας τον αντιδραστικό ρόλο του.

Ο λαός αρνείται τη σφαγή της κυβέρνησης, οργανώνεται, παλεύει, με διαδηλώσεις, γενικές απεργίες, να μη φτάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα στη Βουλή.".


19-01-2016         Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ