Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΑγροNέα φύλλο 100: 0,70€ γάλα, καθηγητές, άχρηστη, ΠΑΑ - Δημήτρης Μιχαηλίδης

Διαχρονικό
Μην τρέφεις αυταπάτες ότι η φιλία σου δίνει το δικαίωμα να γίνεσαι δυσάρεστος σ’ αυτούς που είναι κοντά σου. Όσο πιο στενή είναι η σχέση σου με κάποιον, τόσο πιο απαραίτητο είναι να είσαι
διακριτικός και ευγενικός. Oliver W. Holmes

O,70 πρόβειο? …
Σε επαφή κτηνοτρόφου που ετοιμάζεται για σφαγείο & άρμεγμα μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο γαλατάς για να του φέρει ψυγείο, η τιμή γάλακτος 0.80€ μέχρι τις γιορτές. Το νέο έτος πέφτει σε 0.70€. Τρόπος πληρωμής λογαριασμού στο τέλος και επιταγή τον μεθεπόμενο Αυγ 2017 ....... Όσον αφορά την τροφοδοσία τροφών το σακί των 14€, μετρητοίς, αν μπει στο λογαριασμό του γαλατά χρεώνεται 18€. Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΔΩ, ΣΕ ΕΜΑΣ. facebook, Foyriaris Selino, 4/12/2015. (σσ. Τελικά την κρίση θα την πληρώσουν οι ανοργάνωτοι αγρότες)

Οι κλέφτες & …
Οι κακοπληρωμένοι και με χαμηλές απολαβές εκπαιδευτικοί, πρωτοβάθμιας & κυρίως δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι ίσως οι μεγαλύτεροι καταθέτες τραπεζών του εξωτερικού. Το ποσοστό αυτών μάλιστα, μεταξύ των 5.260 δημοσίων υπαλλήλων που έστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό από το 2010, αγγίζει το 50% με μέσο όρο καταθέσεων (γενικά και με συζύγους) 275.000€ ο καθένας! Το γεγονός των καταθέσεων στο εξωτερικό, από μόνο του, δεν συνιστά ποινικό αδίκημα φοροδιαφυγής κλπ, αλλά ο αριθμός των προσώπων σε σχέση με τις γνωστές αποδοχές τους, γεννά ερωτήματα για την παραοικονομία της εκπαίδευσης π.χ ιδιαίτερα με μαύρα χρήματα. Το 33% των συνολικών εμβασμάτων οι Δημόσιοι Υπάλληλοι. (από Σταυρούλα)

Άχρηστη
Κάποτε, λέει, ένας φιλάργυρος πούλησε όλη του την περιουσία, αγόρασε με τα λεφτά του μία ράβδο χρυσού και την έκρυψε σε μια τρύπα. Κάθε μέρα πήγαινε στο σημείο, θαύμαζε τον χρυσό, τον έκρυβε πάλι και έφευγε. Κάποιος που τον παρακολουθούσε, όμως, βρήκε τον χρυσό και τον έκλεψε. Την επόμενη μέρα, το θύμα έκλαιγε και χτυπιόταν. Ένας γείτονας τον πλησίασε και τον ρώτησε τι έχει. «Μου έκλεψαν τον χρυσό!» φώναζε, δείχνοντας την τρύπα. «Πάρε μια πέτρα και βάλε την στην τρύπα και έλα κάθε μέρα να τη θαυμάζεις», του απάντησε ο άλλος. «Την ίδια δουλειά που έκανε ο χρυσός σου θα κάνει και η πέτρα». Το δίδαγμα είναι ότι όταν δεν χρησιμοποιούμε τις δυνατότητές μας είναι σαν να μην τις έχουμε. (από τον Γιώργο).

Εγκρίθηκε ΠΑΑ
Υποβλήθηκε στην Ευρ. Επιτροπή το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20. Το Πρόγραμμα Αγρ Ανάπτυξης 2014-20 αναρτήθηκε στο www.agrotikianaptixi.gr, στη μορφή που υποβλήθηκε στην ηλεκτρονική βάση επικοινωνίας. Η έγκριση του ΠΑΑ Ελλάδος έγινε στις 11/12/2015. Το ΠΑΑ προβλέπει 4,7δις € συμμετοχής, που θα κινητοποιήσει πόρους άνω των 6 δις €. Διαρθρώνεται γύρω από: τη μετάβαση της ελληνικής αγροτικής οικονομίας σε ένα ισχυρό & βιώσιμο αγρoδιατροφικό μοντέλο και τη συνολικότερη ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών της χώρας ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της ελληνικής υπαίθρου. (Για την Αγροτική Πολιτική στην ΕΕ http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_el.htm).

Μια αρχή …
Με την απόφαση 15/15 της Ολομέλειας Αρείου Πάγου (Οκτ 2015) καθορίζεται ότι η έγκριση του Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (για τα Δημόσια Έργα) από την Προϊσταμένη Αρχή πρέπει να τελείται εντός τριών μηνών από την υποβολή του Α.Π.Ε προς έγκριση, διαφορετικά η άπρακτη παρέλευση τριμήνου συνεπάγεται την αυτοδίκαια έγκρισή του ανεξαρτήτως τυχόν πλημμελειών του. (από τον Γιώργο)

Φύτρες
Η FOODECH είναι μια νεοσύστατη επιχείρηση στο χώρο της μεταποίησης/ τυποποίησης νωπών αγροτικών προϊόντων φυτικής προέλευσης. Δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση προϊόντων της σειράς archefytro που περιλαμβάνει φύτρες από διάφορους σπόρους (τριφυλλιού-alfalfa sprouts, σταριού-wheat & φακής-lentils sprouts) Οι φύτρες είναι συμπυκνωμένη φυσική πηγή βιταμινών, μετάλλων, ενζύμων, ιχνοστοιχείων, αμινοξέων και πρωτεϊνών. Έχουν λίγες θερμίδες & λιπαρά, ενώ είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά & φυτικές ίνες, που θεωρούνται από τις ποιό ισορροπημένες-υγιεινές  τροφές της διατροφικής αλυσίδας. http://foodech.gr/, 2112147389