Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Ο λαός συμφωνεί με τον κ. Τσίπρα, αλλά ο κ. Τσακαλώτος διαφωνεί με τον εαυτό του!

28/12/2015

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μιλώντας στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της «πρώτη φορά αριστερά» χρονιάς, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι ο λαός συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης – και επομένως πρώτη φορά αριστερή διαταγή και τα σκυλιά δεμένα!
Την ίδια μέρα, ο κ. Τσακαλώτος, σε συνέντευξή στην ισπανική εφημερίδα «Ελ Μούντο», δήλωνε ότι εξακολουθεί να είναι μαρξιστής, αν και η κυβέρνηση εφαρμόζει νεοφιλελεύθερες πολιτικές με τις οποίες δεν συμφωνεί!
Ο δε κ. Σπίρτζης δεν παραλείπει να υπογραμμίζει ότι… υπογράφει με πόνο ψυχής!
Δηλαδή, ο μεν λαός συμφωνεί με την κυβέρνηση, η δε κυβέρνηση διαφωνεί με τον λαό που συμφωνεί μαζί της.
Ουδέποτε στο παρελθόν είχε τόσο πολύ υποτιμηθεί η νοημοσύνη του λαού.
Ιδού οι τελευταίας εσοδείας δηλώσεις περί συμφωνίας του λαού, ο οποίος μάλιστα επέβαλε στην κυβέρνηση να κάνει όσα κάνει:
-23 Δεκεμβρίου 2015, Αλ. Τσίπρας, ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο:

«Σήμερα είναι το τελευταίο υπουργικό Συμβούλιο της χρονιάς. Μιας χρονιάς, όμως, που θα μείνει στην ιστορία για τις γενναίες αποφάσεις του ελληνικού λαού. Γιατί ο ελληνικός λαός αυτή τη χρονιά έβαλε τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, με την τριπλή δυναμική παρουσία και αποφασιστικότητά του στις κάλπες, στις αρχές του Γενάρη, στο δημοψήφισμα τον Ιούλιο, αλλά και στις εκλογές του Σεπτέμβρη. Με επιμονή και πείσμα ακύρωσε τα σχέδια του κατεστημένου, οικονομικού και πολιτικού και επέβαλε τη βούλησή του, η Ελλάδα να αλλάξει κεφάλαιο, όχι απλά να γυρίσει σελίδα» / «Μας ανέθεσε δύο φορές την ευθύνη της διακυβέρνησης με μια σαφή εντολή, να ξεμπερδέψουμε με το παλιό και να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Να την οδηγήσουμε με σταθερότητα και ασφάλεια σε μονοπάτι ανασυγκρότησης, ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης» / «Γι` αυτό, πήρα την πρωτοβουλία και ζήτησα από τα πολιτικά κόμματα συναίνεση, στο να βρούμε τον τρόπο, πέρα από περικοπές στις συντάξεις, να εξασφαλίσουμε το απαιτούμενο ποσό (σ.σ. για το ασφαλιστικό). Δυστυχώς, αυτή τη συναίνεση δεν την βρήκαν τα κόμματα. Είναι βέβαιο, όμως, ότι αυτή τη συναίνεση τη βρίσκουμε στη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Και γι` αυτό θα προχωρήσουμε» / «Εμείς ζητήσαμε το Γενάρη εντολή για ισχυρή διαπραγμάτευση, απορρίψαμε μαζί με το λαό τα τελεσίγραφα τον Ιούλη, φέραμε στην κρίση του λαού τη συμφωνία που πετύχαμε, φέραμε στην κρίση του λαού και τον ίδιο μας τον εαυτό. Και ο λαός επικύρωσε και τη συμφωνία και επέλεξε εμάς για να την εφαρμόσουμε, προστατεύοντας τους πιο αδύναμους και διευρύνοντας τα ρήγματα στην Ευρώπη».
-22 Δεκεμβρίου 2015, Αλ. Τσίπρας, ομιλία στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης: «Το ευχάριστο θα έλεγα είναι ότι σε αντιδιαστολή με τους ελάχιστους -είναι η αλήθεια- κήρυκες του φόβου και της μισαλλοδοξίας, η ελληνική κοινωνία απέδειξε ότι ταυτίζεται με τις κανονιστικές αρχέςτου κράτους δικαίου, της ισότητας και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».
-22 Δεκεμβρίου 2015, Όλγα Γεροβασίλη, στον Ρ/Σ Alpha: «Σας θυμίζω, όλο αυτό το σφοδρό πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση που γίνεται όλο το χρόνο, από πέρυσι τον Γενάρη, προεκλογικά, και βεβαίως τίποτε απ` όλα δεν επηρέασε τον ελληνικό λαό, αντίθετα οι Έλληνες πολίτες δυσανασχετούν απέναντι σε αυτόν τον τρόπο». 
-15 Δεκεμβρίου 2015, Π. Σκουρλέτης στο Πρώτο Πρόγραμμα, για την ψήφιση των προαπαιτουμένων στη Βουλή: Δήλωσε βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει καμία απώλεια αφού «η κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι αναγκαία τα μέτρα ώστε να βγούμε τελικά από την κρίση».  
-15 Δεκεμβρίου 2015, Χρ. Σπίρτζης στον Real Fm και το Ν. Χατζηνικολάου: «Πριν δυο μήνες τα συζητούσαμε αυτά και αποφάσισε ο ελληνικός λαός».
-15 Δεκεμβρίου 2015, Χρ. Σπίρτζης, στη Βουλή: «Λοιπόν, πρώτο και σημαντικότερο η σύμβαση για τα αεροδρόμια ήταν έτοιμη πριν τις εκλογές. Δεύτερον εμείς δηλώσαμε πριν τις εκλογές επίσης, που έγιναν πολύ πρόσφατα, ότι πάμε στον ελληνικό λαό γιατί άλλα λέγαμε και άλλα αναγκαστήκαμε να συμφωνήσουμε με τους θεσμούς, και μέσα σε αυτά ήταν και η πώληση των αεροδρομίων με τον ίδιο διαγωνισμό και με τους ίδιους συμμετέχοντες του διαγωνισμού. Ήταν πολύ σαφής η πρόβλεψη για τον διαγωνισμό των αεροδρομίων» / «Εδώ ήρθαμε με τον ελληνικό λαό, για τον ελληνικό λαό και θα υπηρετήσουμε τα συμφέροντά του. Τους υπόλοιπους σάς τους χαρίζουμε, γιατί δεν θα γίνουμε ποτέ ίδιοι».
-15 Δεκεμβρίου 2015, Γ. Σταθάκης, Βουλή: «Η κυβέρνηση, προχωρά με σταθερότητα στην εφαρμογή μιας πολιτικής, την οποία έχει διατυπώσει ανοιχτά στο λαό, όπως η διαπραγμάτευση των 48 προαπαιτουμένων και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» / «Υπάρχει συμφωνία προ των εκλογών, σαφής και συγκεκριμένη την οποία εφαρμόζουμε, και την βελτιώνουμε. Προς τι η κριτική;»
-14 Δεκεμβρίου 2015, Π. Καμμένος, Στον Ενικό: «Ο λαός ενέκρινε τις επιλογές μας».
-14 Δεκεμβρίου 2015, Π. Ρήγας, Ρ/Σ Σκάι: «Έχουμε την ευθύνη να ανοίξουμε το κόμμα στον ελληνικό λαό που στήριξε και στηρίζει τις προσπάθειές μας».
-12 Δεκεμβρίου 2015, Αλ. Τσίπρας, άρθρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Τον δρόμο θα πρέπει να τον ανοίξουμε εμείς. Θα το κάνουμε σε συμμαχία με τις κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας και με τις προοδευτικές δυνάμεις ολόκληρης της Ευρώπης».
-12 Δεκεμβρίου 2015, Αλ. Τσίπρας, ομιλία στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: «Έχουμε σχέδιο, το σχέδιό μας έχει ταξικό πρόσημο και, στο βαθμό που θα έχουμε -και έχουμε- στο πλάι μας την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, δεν χρειαζόμαστε τίποτε περισσότερο. Διότι, μη γελιέστε. Ο λαός μας γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει. Και γνωρίζει πάρα πολύ καλά, παρά το πρωτοφανές κρεσέντο επικοινωνιακής στοχοποίησης και επίθεσης, πρωτοφανές για κάθε κυβέρνηση που έχει περάσει από τον τόπο από τη μεταπολίτευση και μετά, να έχει από την πρώτη μέρα, από τον Γενάρη μέχρι το δημοψήφισμα, την προεκλογική δεύτερη περίοδο έως και τώρα, ένα τόσο καλά οργανωμένο και μαζικό σύστημα αντιπληροφόρησης, παραπληροφόρησης, συκοφάντησης κάθε πρωτοβουλίας, κάθε προσπάθειας».
-10 Δεκεμβρίου 2015, Όλγα Γεροβασίλη: «Με την εκλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ο λαός επέλεξε» / «Ο ελληνικός λαός θα αισθανθεί δικαιωμένος από την επιλογή του: Να επιλέξει, δηλαδή, τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να βγει από αυτόν τον κυκεώνα. Να βγει ο λαός όρθιος».
-7 Δεκεμβρίου 2015, Αλ. Τσίπρας στην ΕΡΤ:  «Η ειδοποιός διαφορά που υπάρχει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις είναι ότι για πρώτη φορά αυτά τα 5 χρόνια είχαμε εκλογές αμέσως μετά από μια δύσκολη συμφωνία και εξελέγη η νέα βουλή με λίστα, όταν όλοι κυρίως οι πολίτες γνώριζαν τη συμφωνία και ήταν πάνω στο τραπέζι οι προτάσεις των κομμάτων για το πώς θα τη διαχειριστούν».