Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Τα παιδιά στολίζουν τα φετινά μας Χριστούγεννα με ζωγραφιές και ευχές

 Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Κατερίνης.

Τα παιδιά στολίζουν τα φετινά μας Χριστούγεννα με ζωγραφιές και ευχές.



Η  Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου μας, μας επεφύλαξε φέτος μια ευχάριστη έκπληξη για τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του πεζόδρομου της  Κατερίνης.
Με βάση μια ιδέα του συμπολίτη μας Ευθυμιάδη Ιωάννη, κάλεσε τα δημοτικά σχολεία της Κατερίνης, τα οποία και ανταποκρίθηκαν πρόθυμα, να στείλουν ζωγραφιές των παιδιών με χριστουγεννιάτικες ευχές.


1.490 ζωγραφιές- ευχές, κατέκλισαν την αίθουσα της Βιβλιοθήκης και τοποθετήθηκαν στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης μας , χρωματίζοντας με λαμπερά χρώματα και ξεχωριστές ευχές τα φετινά μας Χριστούγεννα .


Ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης και το μέλος της Επιτροπής Δημοτικής Βιβλιοθήκης και δημοτική σύμβουλος Ροδή-Ελευθεριάδου-Μελετλίδου,  ευχαρίστησαν θερμά τον συμπολίτη μας Ευθυμιάδη Ιωάννη για την ιδέα και τον σχεδιασμό, εφόσον τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθούν το έργο και εμπλέκουν τους πολίτες ενεργά στην κοινωνική ζωή του Δήμου μας.


Οι ζωγραφιές  των παιδιών έχουν δώσει ξεχωριστό νόημα στα φετινά μας Χριστούγεννα, είναι όλες μοναδικές και οι ευχές τους γραμμένες με ιδιαίτερη ευαισθησία.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε δύο από τις ευχές των παιδιών:

«Φέτος ας γεννηθεί ο Χριστός στη Λέσβο και ας φέρει μαζί του ανθρωπιά, αγάπη, ειρήνη και ελπίδα.» Βάλια.

«Αν κάθε ευχή εκφράζει μια ελπίδα, τότε ελπίζουμε να πραγματοποιηθούν όλες οι ευχές σας.» Αριστέα.