Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ ΜΑΣ

 Πραγματοποιήθηκε το βράδι του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου υπαίθρια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση
των Κατηχητικών Συνάξεων της Κατερίνης, μπροστά στο Επισκοπείο της πόλεως.


Φέτος, στο προαύλιο του Επισκοπείου, εκτός του Δέντρου (φυσικού κέδρου 15 μέτρων) στολίστηκε και ενα παραδοσιακό ξύλινο Καράβι, που κατασκευάστηκε απο παιδιά του Κατηχητικού της Ενορίας και κατοίκους της Νεοκαισάρειας.


Στη σύντομη αλλά εξαιρετικά εορταστική εκδήλωση συμμετείχαν α) η Μικτή Χορωδία του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως, με  ύμνους των Χριστουγέννων, β) η Νεανική Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας "Ο Άγιος Φώτιος", με παραδοσιακά κάλαντα, και η γ) Ορχήστρα Πνευστών και Κρουστών των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, με επίκαιρα ακούσματα. Επίσης, απαγγέλθηκαν χριστουγεννιάτικα ποιήματα.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία πλήθους κόσμου, στελεχών του Γραφείου Νεότητας, κυρίως μικρών παιδιών, νέων αλλά και γονέων, που ηρθαν ειτε οργανωμένα απο τις Κατηχητικες Συνάξεις των Ενοριών είτε μεμονωμένα.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος, πριν το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου, ευχήθηκε ευλογημένα και πνευματικά Χριστούγεννα, τονίζοντας ότι το πραγματικό και διαρκές όφελος των εορτών για τους πιστούς δεν περιορίζεται σε τύπους αλλα αγγίζει στις καρδιές των ανθρώπων.


Το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο άναψε, έπειτα από τυχαία επιλογή του Σεσμιωτάτου μεταξύ των παριστάμενων παιδιών, ο Δημήτρης Ράλλης, μαθητής της ε΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.


Η εκδήλωση, διοργανώθηκε από το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, με τη φροντίδα του Αρχιμ. Διονυσίου Γκόλια.