Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ε. Φωτόπουλος: "Κανείς δεν μπορεί να αδιαφορεί μπροστά στον ενδεχόμενο κίνδυνο πλημμυρών"

Ε. Φωτόπουλος: "Κανείς δεν μπορεί να αδιαφορεί μπροστά στον ενδεχόμενο κίνδυνο πλημμυρών"

Σχετικά με την άρνηση χορήγησης άδειας για την κατασκευή του έργου συντήρησης του παράκτιου αναχώματος Αλιάκμονα - Λουδία - Αξιού - Καλοχωρίου από την πλευρά της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Μακεδονίας Θράκης, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

          "Ακούγεται κωμικό, ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας, ελπίζω να μην αποδειχθεί και τραγικό το να μην προχωρά ένα έργο τόσο μεγάλης ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας για λόγους γραφειοκρατικούς.
          Θεωρούμε απαράδεκτο ενώ είναι γνωστοί οι κίνδυνοι για την παραγωγή, την περιουσία και τη ζωή των κατοίκων του κάμπου να μη έχει δοθεί ακόμη κάποια λύση.
          Δεν είναι δυνατόν για τη συντήρηση ενός έργου που κατασκευάστηκε το 1962 στην παράκτια ζώνη του Δήμου μας και είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να απαιτείται απόφαση της επιτροπής καθορισμού ορίων αιγιαλού και παραλίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Μακεδονίας Θράκης, ενώ στη συνέχεια χορήγηση αδειών από την Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, το υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και από το Υπουργείο Οικονομικών, εφόσον υπάρχει εμπεριστατωμένη ακτομηχανική μελέτη θεωρημένη από τη Διεύθυνση Λιμενικών Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, λες και πρόκειται για έργο κατασκευής και όχι συντήρησης.

          Καλώ την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Μακεδονίας Θράκης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να λειτουργήσουν άμεσα όπως οφείλουν και να επιτρέψουν στην Περιφέρεια να υλοποιήσει το έργο συντήρησης. Να ενεργήσουν με γνώμονα το καλό των πολιτών, γιατί κανείς δεν μπορεί να αδιαφορεί μπροστά στον ενδεχόμενο κίνδυνο. Αν συμβεί το μοιραίο όλοι θα αποποιούνται τις ευθύνες τους. Μέχρις εδώ".