Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Υπογράφηκαν δύο εργολαβικές συμβάσεις για συντήρηση οδικού δικτύου της Π.Ε.Πιερίας

Υπογραφή από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας δύο εργολαβικών συμβάσεων έργων για συντήρηση οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και για προμήθεια και διάστρωση αμμοχάλικων για την αποκατάσταση οδοστρώματος οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε.Πιερίας


Τις  εργολαβικές συμβάσεις  των  έργων  «Άμεση αποκατάσταση βλαβών μικρής κλίμακος οδοστρωμάτων (Λακουβών) στοιχείων σήμανσης και ασφαλείας οδών αρμοδιότητας Δ.Τ.Ε. Π.Ε.Πιερίας» και «Προμήθεια διάστρωση αμμοχαλίκων για την αποκατάσταση βατότητας οδοστρώματος του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε.Πιερίας» υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Το έργο «Άμεση αποκατάσταση βλαβών μικρής κλίμακος οδοστρωμάτων (Λακουβών) στοιχείων σήμανσης και ασφαλείας οδών αρμοδιότητας Δ.Τ.Ε. Π.Ε.Πιερίας» προϋπολογισμού μελέτης 500.000 ευρώ με ΦΠΑ έχει σαν αντικείμενο εργασιών τη συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε.Πιερίας. Οι προβλεπόμενες εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κλείσιμο λακουβών, καθαρισμό ρείθρων από φερτά υλικά,  αποψίλωση χόρτων, κοπή κλαδιών και δέντρων, αντικατάσταση φθαρμένων πινακίδων, αποκατάσταση στηθαίων ασφαλείας και διαγράμμιση του οδικού δικτύου.

Το έργο «Προμήθεια διάστρωση αμμοχαλίκων για την αποκατάσταση βατότητας οδοστρώματος του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε.Πιερίας» προϋπολογισμού μελέτης 70.000 ευρώ με ΦΠΑ προβλέπει εργασίες προμήθειας, μεταφοράς και διάστρωσης αμμοχάλικων σε οδούς αρμοδιότητας της Π.Ε.Πιερίας. Πρόκειται για τμήματα στα οποία λόγω κατολισθήσεων ή διαβρώσεων λόγω πλημμύρων έχει υποστεί φθορά το οδόστρωμα και χρειάζεται να πραγματοποιηθούν εργασίες προσωρινής αποκατάστασης της κυκλοφορίας με επιχώσεις και διάστρωση αμμοχάλικων. Επίσης, θα γίνει προμήθεια, μεταφορά και τοποθέτηση κροκάλας για την κατασκευή στραγγιστηρίων, μεταφορά αμμοχάλικου και αποθήκευσή του προκειμένου να χρησιμοποιηθεί άμεσα όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα στο οδικό δίκτυο λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.